© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kapučino kolač

Slasten kapučino kolač z orehovim testom

Kapučino kolač

Slasten kapučino kolač z orehovim testom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kapucino-kolac_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 250 g zmehčanega masla
  • 250 g svetlorjavega sladkorja muskovado in še 2–3 žlice za kavo
  • 300 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 50 g naribanih rahlo prepraženih orehov
  • 2 dl ohlajene močne kave

nadev

  • 500 g maskarponeja
  • 2 žlici svetlorjavega sladkorja muskovado
  • maščoba za modla
  • kakav ali čokolada v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 250 g zmehčanega masla
  • 250 g svetlorjavega sladkorja muskovado in še 2–3 žlice za kavo
  • 300 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 50 g naribanih rahlo prepraženih orehov
  • 2 dl ohlajene močne kave

nadev

  • 500 g maskarponeja
  • 2 žlici svetlorjavega sladkorja muskovado
  • maščoba za modla
  • kakav ali čokolada v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva modla za torte premera 22 cm malo namastimo in obložimo s papirjem za peko. Jajca penasto stepemo. V drugi skledi stepemo maslo in sladkor v svetlo kremasto zmes. Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo stepena jajca in maslo s sladkorjem ter stepamo, da dobimo gladko zmes. Vmešamo še orehe in polovico kave. Maso preložimo v pripravljena pekača in pečemo 25 do 30 minut, da lepo naraste in se zlato obarva.

2

Biskvit pustimo v pekačih 5 minut, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežo. Preostalo kavo posladkamo po okusu (2 do 3 žlice sladkorja) in s 4 žlicami kave navlažimo biskvit. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

3

Medtem pripravimo nadev. Maskarpone stepemo s sladkorjem in preostalo kavo, da postane gladek in kremast. S polovico nadeva premažemo en biskvit in ga pokrijemo z drugim. Z drugo polovico nadeva premažemo vrh kolača. Po vrhu ga posipamo s kakavom ali čokolado v prahu, narežemo in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.