© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledeni čaj z rumom in zelenim ledom

Ledeni čaj z rumom in zelenim ledom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
basil and strawberry pimmsmojito mocktailcucumber and coriander g&tdrinksmake of the month

Sestavine

  • 0,9 dl rjavega ruma
  • 1,8 dl pomarančnega soka
  • 1,8 dl ledenega čaja
  • rezine jagod
  • led
  • nekaj vejic bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 0,9 dl rjavega ruma
  • 1,8 dl pomarančnega soka
  • 1,8 dl ledenega čaja
  • rezine jagod
  • led
  • nekaj vejic bazilike

Postopek

1

Dan prej pripravimo zeleni led. Lističe bazilike drobno sesekljamo in pomešamo z 2 dl vode. Mešanico nalijemo v posodico za led in postavimo v zamrzovalnik.

2

Ročni mešalnik za koktajle (»shaker«) do polovice napolnimo z ledom (navadnim, ne zelenim) in prilijemo polovico rjavega ruma in ledenega čaja. Mešalnik čvrsto zapremo in močno stresamo 10 sekund. Vsebino precedimo v kozarec, prilijemo polovico ohlajenega pomarančnega soka, okrasimo z rezinami jagod in dvema kockama zelenega ledu. Postopek ponovimo še za drugi kozarec.

Nasveti za osvežilne napitke

Napitke lahko okrasimo s svežimi zelišči, sezonskim sadjem in zelenjavo, ki dodajo nekaj okusa in predvsem svežino.

Namesto vode lahko za ledene kocke uporabimo tudi limonado ali sadni sok. Napitke lahko barvno popestrimo s pisanim ledom, ki ga pripravimo tako, da vodo zmešamo s sesekljanimi zelišči (meta, bazilika …). Zanimiv učinek dobimo tudi, če v ledene kocke zamrznemo užitne cvetove ali gozdne sadeže, ki zaplavajo v pijači, ko se ledene kocke raztopijo. Za nasvet, kako pripravimo led s cvetovi, skočite h kuharskim nasvetom.

Led najpreprosteje zdrobimo tako, da ga položimo v čisto plastično ali še bolje platneno vrečko, ki jo zavijemo v brisačo. Postavimo jo na delovno površino in udarjamo z valjarjem.

V kozarce najprej nasujemo led, nato ga prelijemo s pijačo, ki se tako hitreje ohladi, in preprečimo, da bi se prelila čez rob kozarca, ko vanjo damo kocke ledu.

Za zares hladne pijače ohladimo tudi kozarce. Dobro uro pred postrežbo jih postavimo v hladilnik.

Zamrznemo lahko tudi rezine limon in limet.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.