© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jabolčna pita z jabolčnikovo kremo

Jabolčna pita z jabolčnikovo kremo

Čas priprave 1 h 30 min + hlajenje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jabolcna-pita_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 125 g masla
  • 250 g ostre moke
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 jajce

nadev

  • 500 g jabolčnih krhljev
  • 30 g praška za vaniljev puding
  • 50 g ingverja
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2,5 dl jabolčnika
  • ščepec zmletega cimeta
  • brusnična marmelada
  • 100 g marcipana
  • maslo za model
  • papir in fižol za slepo peko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 125 g masla
  • 250 g ostre moke
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 jajce

nadev

  • 500 g jabolčnih krhljev
  • 30 g praška za vaniljev puding
  • 50 g ingverja
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2,5 dl jabolčnika
  • ščepec zmletega cimeta
  • brusnična marmelada
  • 100 g marcipana
  • maslo za model
  • papir in fižol za slepo peko

Postopek

1

Maslo narežemo na koščke in ga z moko, sladkorjem, pecilnim praškom ter jajcem hitro zgnetemo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za pol ure v hladilnik. Model za pito premera 24 cm namažemo z maslom.

2

Testo razvaljamo na pomokani delovni površini 3 mm debelo, nato pa model obložimo s testom. Testeno podlago slepo spečemo: testo obložimo s papirjem za peko in fižolom; pečemo ga približno deset minut v prej ogreti pečici pri 180 °C, nato papir in fižol odstranimo. Ko se podlaga ohladi, jo namažemo z brusnično marmelado.

3

Marcipan tanko razvaljamo na delovni površini, ki smo jo potresli s sladkorjem v prahu. Marcipanovo ploščo položimo na marmeladno podlago.

4

Prašek za puding gladko zmešamo z malo jabolčnika. Ingver narežemo na debele rezine. K preostalemu jabolčniku dodamo sladkor in rezine ingverja ter zavremo. Vmešamo pudingovo zmes in med stalnim mešanjem kuhljamo dve minuti. Maso odstavimo, ingver odstranimo in maso začinimo s cimetom.

5

Jabolčne krhlje porazdelimo po marcipanovi podlagi in premažemo s kremo. Pito pečemo v pečici pri 180 °C približno 45 minut. Pečeno jabolčno pito pustimo nekaj časa počivati, da se krema lepo strdi, nato jo razrežemo na primerne kose in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.