
Redkvični cekinčki z zeleno omako
Redkvični cekinčki z zeleno omako

Sestavine
- pribl. 400 g rdečih redkvic (po možnosti z nekaj listja)
- sol
zelena omaka (salsa verde)
- 2 slana fileja sardonov (inčunov) v olju (odcejena)
- velika pest peteršiljevih lističev
- majhna pest metinih lističev
- 1 žlica kaper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za po vrhu
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica rdečega vinskega kisa

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- pribl. 400 g rdečih redkvic (po možnosti z nekaj listja)
- sol
zelena omaka (salsa verde)
- 2 slana fileja sardonov (inčunov) v olju (odcejena)
- velika pest peteršiljevih lističev
- majhna pest metinih lističev
- 1 žlica kaper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za po vrhu
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
Postopek
Vse sestavine za zeleno omako damo v majhen sekljalnik (ali pa uporabimo palični mešalnik) in jih zmeljemo, da dobimo lepo živo zeleno omako, ter dodamo še brizg olja.
Redkvice očistimo in prihranimo nekaj lepih mladih lističev ter jih položimo v ledeno mrzlo vodo. Redkvice z mandolino narežemo v kot dih tanke rezinice (pazimo na prste!) ali pa to naredimo z nožem.
Rezinice redkvic približno v krogu naložimo na 4 ohlajene krožnike. Redkvične listke odcedimo in jih posujemo okrog redkvic. Redkvice pokapljamo s pikicami zelene omake, listke pa z malo oljčnega olja. Nazadnje posolimo in ponudimo.
Redkvice za vitalnost
Redkvice imajo malo kalorij, zato pa veliko vlaknin in kalija, ki pomaga uravnavati krvni tlak. Ker sodijo med križnice, so tudi dober vir glukozinolatov, ki delujejo proti raku. Redkvičnih listov nikar ne zavrzimo, saj sta v njih kalcij in veliko vitamina C.