© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dofineški krompir

Dofineški krompir

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dofineski-krompir-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 5 dl sladke smetane
  • 5 dl mleka
  • 3 stroki česna
  • 8 velikih krompirjev
  • 100 g sira grojerja (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 dl sladke smetane
  • 5 dl mleka
  • 3 stroki česna
  • 8 velikih krompirjev
  • 100 g sira grojerja (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Smetano in mleko zlijemo v veliko kozico, dodamo česen in počakamo, da vse skupaj zavre. Medtem krompir narežemo na 3 do 4 mm debele rezine, ga stresemo v tekočino in pri nizki temperaturi kuhamo 3 minute, da se zmehča. Narahlo ga premešamo, da se rezine ne sprijemajo in ne sesedajo ter prijemajo na dno.

2

Krompirjeve rezine s penovko poberemo iz tekočine in naložimo 5 cm visoko v nepregorno posodo. Iz smetane odstranimo česen in jo prelijemo po krompirju – ravno toliko, da zapolni prostorčke med plastmi in nekoliko omoči površino. Po želji po vrhu potresemo nastrgan sir. Pečemo 30 minut, da se krompir zmehča in porjavi; če po vrhu ni dovolj zapečen, za 5 minut zvišamo temperaturo v pečici.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.