
Češnjev cheesecake
Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!
Češnjev cheesecake
Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!

Sestavine
- 170 g polnozrnatih piškotov
- 50 g stopljenega masla
sirov nadev
- 300 g kremnega sira ali skute
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
češnjev nadev
- 400 g češenj brez koščic
- 50 g rjavega sladkorja

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 170 g polnozrnatih piškotov
- 50 g stopljenega masla
sirov nadev
- 300 g kremnega sira ali skute
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
češnjev nadev
- 400 g češenj brez koščic
- 50 g rjavega sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškote z valjarjem zdrobimo in zmešamo s stopljenim maslom. Z mešanico obložimo dno in obod modela s premerom približno 20 do 22 cm. Model postavimo v hladilnik.
Kremni sir ali skuto zmešamo z jajci in sladkorjem, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo v pekač, obložen s piškotno maso, in pečemo 30 minut ali tako dolgo, da se torta speče. Hladimo jo 30 minut, medtem pa pripravimo češnjev nadev.
V ponev damo sladkor in ga karameliziramo. Dodamo mu češnje in jih 3 do 4 minute dušimo, da se obdajo s sladkorjem in spustijo sok, vendar so še vedno lepe oblike. Odcedimo jih, sok pa damo nazaj v ponev in ga na visokem ognju pokuhamo. Ko se zgosti, ga odstranimo z ognja, vanj vrnemo češnje in nadev ohladimo. Torto obložimo še s češnjevim nadevom in postrežemo.
Nasvet
Po želji lahko češnjev sok še dodatno zgostimo z žličko škroba.