© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjev cheesecake

Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine

Češnjev cheesecake

Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine

Čas priprave 1 h 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cherry Cheesecake sliceP65-69

Sestavine

osnova

  • 200 g maslenih ali drugih drobljivih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

sirni nadev

  • 600 g kremnega sira (npr. filadelfija)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 jajci

obloga

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g izkoščičenih češenj
  • maščoba za pekač
solata, cezarjeva-solata

To so triki za popolno cezarjevo solato

Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Sestavine

osnova

  • 200 g maslenih ali drugih drobljivih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

sirni nadev

  • 600 g kremnega sira (npr. filadelfija)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 jajci

obloga

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g izkoščičenih češenj
  • maščoba za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokotni pekač, velik približno 27 x 10 cm in visok 7 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v kuhinjski strojček in jih zdrobimo. Dodamo maslo in še naprej mešamo, da nastane gladka masa. Razdelimo jo in z žlico pritisnemo ob dno pekača.

2

Nadev pripravimo tako, da gladko zmešamo sir, vaniljevo aromo in sladkor. Nato vmešamo še moko in jajca. Maso vlijemo čez piškotno dno in poravnamo z žlico ali lopatko. Pečemo približno eno uro oziroma tako dolgo, da nadev na robovih porjavi. Pečeno maso ohladimo, nato pa damo kolač v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

3

Medtem ko se kolač ohlaja, damo v ponev sladkor in ga karameliziramo. Dodamo mu češnje in jih 3 do 4 minute dušimo, da postanejo lepljive in spustijo sok. Ohladimo jih, nato pa damo češnjev sok nazaj v ponev. Na visokem ognju ga pokuhamo, in ko se zgosti, ga odstranimo z ognja in ohladimo. Preden kolač postrežemo, ga vzamemo iz pekača in pustimo približno pol ure na sobni temperaturi. Nato po njem razporedimo češnje, prelijemo s sirupom in narežemo na rezine.

Nasvet

Če kolač spečemo v pravokotnem pekaču, je zelo lepo videti in tudi lažje ga postrežemo. Tako pripravljene češnje lahko postrežemo tudi z zamrznjenim jogurtom ali sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.