© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Poširano jajce z zelišči in ocvrtimi čemaževimi čebulicami

Poširano jajce z zelišči in ocvrtimi čemaževimi čebulicami

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
posirano jajce z zelisci in cemazevimi cebulicami

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlica kisa
  • ščepec soli
  • 30 g mladega kozjega sira
  • poper
  • 3 čemaževe čebulice
  • 20 g riževe moke
  • olje za cvrenje
  • sveža zelišča

čemažev pesto

  • sol
  • (za 1 osebo bomo potrebovali 20 g pesta)
  • 100 g čemaževih listov
  • 40 g lešnikov
  • 2 dl sončničnega olja
  • 1 dl oljčnega olja

čemažev sok

  • (za 1 osebo bomo potrebovali 0,2 dl soka)
  • 500 g čemaža
  • 2 dl hladne vode
  • žlička oljčnega olja

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlica kisa
  • ščepec soli
  • 30 g mladega kozjega sira
  • poper
  • 3 čemaževe čebulice
  • 20 g riževe moke
  • olje za cvrenje
  • sveža zelišča

čemažev pesto

  • sol
  • (za 1 osebo bomo potrebovali 20 g pesta)
  • 100 g čemaževih listov
  • 40 g lešnikov
  • 2 dl sončničnega olja
  • 1 dl oljčnega olja

čemažev sok

  • (za 1 osebo bomo potrebovali 0,2 dl soka)
  • 500 g čemaža
  • 2 dl hladne vode
  • žlička oljčnega olja

Postopek

1

Najprej pripravimo čemažev pesto. Lešnike v kuhinjskem strojčku drobno zmeljemo. Čemaževe liste operemo in natrgamo. Dodamo jih k lešnikom v posodo kuhinjskega strojčka, solimo ter prilijemo sončnično in oljčno olje. Vse sestavine drobno zmeljemo.

2

Čemažev sok pripravimo tako, da čemaževe liste prelijemo z vrelo vodo (blanširamo), odcedimo in ohladimo. Damo jih v skledo, dodamo 2 dl hladne vode, fino sesekljamo in precedimo. Sok po okusu solimo in začinimo z oljčnim oljem.

3

Čemaževe čebulice operemo, če so velike, jih lahko tudi narežemo. Osušimo jih, nato jih povaljamo v riževi moki in ocvremo v olju.

4

Večjo količino vode zavremo, dodamo kis in sol ter odstavimo z ognja. Jajce ubijemo v vodo in ga poširamo 15 sekund.

5

20 g čemaževega pesta premešamo s kozjim sirom in ga po potrebi izboljšamo s soljo in poprom. Položimo ga na dno krožnika, nanj položimo poširano jajce, obdamo s svežimi zelišči in ocvrtimi čemaževimi čebulicami. Jed prelijemo z 0,2 dl čemaževega soka in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Peresniki s tunino, kaprami in olivami

Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan

20 min
Enostavno

Juha iz pečene paprike in paradižnika

Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil

10 min
Enostavno

Sledovi zvitki z gorčico in panceto

Ribji zvitki

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.