© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Poširano jajce z zelišči in ocvrtimi čemaževimi čebulicami

Poširano jajce z zelišči in ocvrtimi čemaževimi čebulicami

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
posirano jajce z zelisci in cemazevimi cebulicami

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlica kisa
  • ščepec soli
  • 30 g mladega kozjega sira
  • poper
  • 3 čemaževe čebulice
  • 20 g riževe moke
  • olje za cvrenje
  • sveža zelišča

čemažev pesto

  • sol
  • (za 1 osebo bomo potrebovali 20 g pesta)
  • 100 g čemaževih listov
  • 40 g lešnikov
  • 2 dl sončničnega olja
  • 1 dl oljčnega olja

čemažev sok

  • (za 1 osebo bomo potrebovali 0,2 dl soka)
  • 500 g čemaža
  • 2 dl hladne vode
  • žlička oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 žlica kisa
  • ščepec soli
  • 30 g mladega kozjega sira
  • poper
  • 3 čemaževe čebulice
  • 20 g riževe moke
  • olje za cvrenje
  • sveža zelišča

čemažev pesto

  • sol
  • (za 1 osebo bomo potrebovali 20 g pesta)
  • 100 g čemaževih listov
  • 40 g lešnikov
  • 2 dl sončničnega olja
  • 1 dl oljčnega olja

čemažev sok

  • (za 1 osebo bomo potrebovali 0,2 dl soka)
  • 500 g čemaža
  • 2 dl hladne vode
  • žlička oljčnega olja

Postopek

1

Najprej pripravimo čemažev pesto. Lešnike v kuhinjskem strojčku drobno zmeljemo. Čemaževe liste operemo in natrgamo. Dodamo jih k lešnikom v posodo kuhinjskega strojčka, solimo ter prilijemo sončnično in oljčno olje. Vse sestavine drobno zmeljemo.

2

Čemažev sok pripravimo tako, da čemaževe liste prelijemo z vrelo vodo (blanširamo), odcedimo in ohladimo. Damo jih v skledo, dodamo 2 dl hladne vode, fino sesekljamo in precedimo. Sok po okusu solimo in začinimo z oljčnim oljem.

3

Čemaževe čebulice operemo, če so velike, jih lahko tudi narežemo. Osušimo jih, nato jih povaljamo v riževi moki in ocvremo v olju.

4

Večjo količino vode zavremo, dodamo kis in sol ter odstavimo z ognja. Jajce ubijemo v vodo in ga poširamo 15 sekund.

5

20 g čemaževega pesta premešamo s kozjim sirom in ga po potrebi izboljšamo s soljo in poprom. Položimo ga na dno krožnika, nanj položimo poširano jajce, obdamo s svežimi zelišči in ocvrtimi čemaževimi čebulicami. Jed prelijemo z 0,2 dl čemaževega soka in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.