Kaj boste skuhali danes?
Zvitki s šunko in čemaževo kremo
Zvitki s šunko in čemaževo kremo
Sestavine
- 12 čemaževih listov
- 125 g kisle smetane
- sol
- poper
- 200 g kuhane šunke (rezine)
- 8 nesladkanih palačink s premerom 20 cm
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 12 čemaževih listov
- 125 g kisle smetane
- sol
- poper
- 200 g kuhane šunke (rezine)
- 8 nesladkanih palačink s premerom 20 cm
Postopek
S čemaževih listov odstranimo peclje in liste drobno narežemo. V skledi gladko zmešamo kislo smetano, jo začinimo s soljo in poprom, dodamo čemaž in zmešamo.
Palačinke namažemo s čemaževo kremo, obložimo z rezinami kuhane šunke, namažemo s preostalo kremo in zvijemo; za eno uro jih damo na hladno. Zvitke prečno prerežemo in ponudimo.