© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Divji pesto

Divji pesto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina Divji pesto
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Divji pesto

Sestavine

  • 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • naribana lupina ½ limone
  • nekaj žličk limonovega soka
  • 50 g pinjol
  • 1,5 dl repičnega olja
  • sol
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • naribana lupina ½ limone
  • nekaj žličk limonovega soka
  • 50 g pinjol
  • 1,5 dl repičnega olja
  • sol

Postopek

1

Če delamo pesto iz kopriv, najprej v veliki kozici zavremo vodo, vanjo spustimo koprive in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo, močno ožmemo in grobo nasekljamo.

2

Koprive in/ali surov čemaž damo v manjšo posodo multipraktika ter dodamo nariban parmezan, drobno sesekljan česen, limonovo lupino in na suho popražene pinjole. Zmeljemo v grobo pasto. Solimo in med počasnim mešanjem dodamo večino olja. Pokusimo, po potrebi še solimo in dodamo limonov sok po okusu. Pesto preložimo v čist kozarček in ga zalijemo s preostalim oljem. Obdržal se bo dva tedna.

Priljubljeni recepti

Jabolčna pita z jagodno marmelado

Noč čarovnic je enkratna priložnost za otroško zabavo, priprave nanjo pa odlično popestrijo počitniške dni.

1 h 15 min
Enostavno

Kavno-čokoladno-čilijeva torta s kavno smetano

Poslastica za ljubitelje čokolade – kombinacija s čilijem je še posebno vroča!

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.