© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Divji pesto

Divji pesto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina Divji pesto
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Divji pesto

Sestavine

  • 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • naribana lupina ½ limone
  • nekaj žličk limonovega soka
  • 50 g pinjol
  • 1,5 dl repičnega olja
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • naribana lupina ½ limone
  • nekaj žličk limonovega soka
  • 50 g pinjol
  • 1,5 dl repičnega olja
  • sol

Postopek

1

Če delamo pesto iz kopriv, najprej v veliki kozici zavremo vodo, vanjo spustimo koprive in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo, močno ožmemo in grobo nasekljamo.

2

Koprive in/ali surov čemaž damo v manjšo posodo multipraktika ter dodamo nariban parmezan, drobno sesekljan česen, limonovo lupino in na suho popražene pinjole. Zmeljemo v grobo pasto. Solimo in med počasnim mešanjem dodamo večino olja. Pokusimo, po potrebi še solimo in dodamo limonov sok po okusu. Pesto preložimo v čist kozarček in ga zalijemo s preostalim oljem. Obdržal se bo dva tedna.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.