© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Divji pesto

Divji pesto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina Divji pesto
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Divji pesto

Sestavine

  • 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • naribana lupina ½ limone
  • nekaj žličk limonovega soka
  • 50 g pinjol
  • 1,5 dl repičnega olja
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g mladih koprivnih ali čemaževih listov (ali mešanica obojih)
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • naribana lupina ½ limone
  • nekaj žličk limonovega soka
  • 50 g pinjol
  • 1,5 dl repičnega olja
  • sol

Postopek

1

Če delamo pesto iz kopriv, najprej v veliki kozici zavremo vodo, vanjo spustimo koprive in jih kuhamo 2 minuti. Nato jih odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo, močno ožmemo in grobo nasekljamo.

2

Koprive in/ali surov čemaž damo v manjšo posodo multipraktika ter dodamo nariban parmezan, drobno sesekljan česen, limonovo lupino in na suho popražene pinjole. Zmeljemo v grobo pasto. Solimo in med počasnim mešanjem dodamo večino olja. Pokusimo, po potrebi še solimo in dodamo limonov sok po okusu. Pesto preložimo v čist kozarček in ga zalijemo s preostalim oljem. Obdržal se bo dva tedna.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.