© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hrustljavi piščančji trakci

Dunajski zrezki, piščančji 'nagci', sticky fingers, skratka vse različice mesa v hrustljavih drobtinicah, se na otroških lestvicah najljubše hrane uvrščajo na visoka, morda celo najvišja mesta. Pripravimo jih skupaj na bolj zdrav način!

Hrustljavi piščančji trakci

Dunajski zrezki, piščančji 'nagci', sticky fingers, skratka vse različice mesa v hrustljavih drobtinicah, se na otroških lestvicah najljubše hrane uvrščajo na visoka, morda celo najvišja mesta. Pripravimo jih skupaj na bolj zdrav način!

Čas priprave 30 min + 1 ura za hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1,5 dl pinjenca ali posnetega mleka, ki ga pomešamo z 2 žličkama limonovega soka in pustimo stati 5 minut
  • 1 piščančje prsi
  • 50 g drobtin panko
  • 1 žlica repičnega olja

korenčkova solata

  • 2 velika ali 4 manjši korenčki
  • sok 1⁄2 limone
  • 1 žlica oljčnega olja

omaka

  • 2 žlici kečapa
  • 1 žlička sojine omake
  • 1⁄2 žličke belega vinskega kisa
  • pečen krompir za prilogo

Sestavine

  • 1,5 dl pinjenca ali posnetega mleka, ki ga pomešamo z 2 žličkama limonovega soka in pustimo stati 5 minut
  • 1 piščančje prsi
  • 50 g drobtin panko
  • 1 žlica repičnega olja

korenčkova solata

  • 2 velika ali 4 manjši korenčki
  • sok 1⁄2 limone
  • 1 žlica oljčnega olja

omaka

  • 2 žlici kečapa
  • 1 žlička sojine omake
  • 1⁄2 žličke belega vinskega kisa
  • pečen krompir za prilogo

Postopek

1

Pinjenec nalijemo v široko plitvo skledo. Piščančje prsi splaknemo pod tekočo vodo, osušimo s kuhinjsko brisačko in narežemo na trakove. Kose mesa damo v pinjenec, premešamo, da so obdani z njim, in za 1 uro postavimo v hladilnik. Medtem za solato olupimo korenje, ga naribamo ter pomešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem. V drugi skledici zmešamo vse sestavine za omako. Oboje prihranimo.

2

Segrejemo veliko oplasteno ponev, vanjo vsujemo drobtine in jih suho pražimo 2 do 3 minute, da so bledo rjave, medtem jih pogosto pomešamo, da se ne zažgejo. Stresemo jih v skledo in zdrobimo morebitne večje grude.

3

Pečico segrejemo na 230 °C (ali na 210 °C z ventilacijo). Drobtine nasujemo na velik krožnik, nato meso vzamemo iz pinjenca in ga enakomerno povaljamo v drobtinah.

4

V oplasteni ponvi segrejemo 1⁄2 žlice olja. Na njem pečemo meso 1 do 2 minuti na srednji temperaturi, nato ga obrnemo, dodamo preostalo olje in pečemo še 1 minuto.

5

Meso prenesemo na pekač in v pečici pečemo 5 minut, nato ga pustimo 5 minut počivati. Postrežemo ga s korenčkovo solato, omako in pečenim krompirjem.

Nadomestilo

Namesto piščanca lahko uporabimo tudi 4 manjše svinjske zrezke.

Priljubljeni recepti

Bananin kolač z javorovim sirupom

Najboljši je še topel

1 h 30 min
Enostavno

Sendvič po italijansko

Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.

5 min
Enostavno

Pečen piščanec s koromačem in olivami

Pečen piščanec za popolno nedeljsko kosilo

1 h 50 min
Enostavno

Polnjene paprike v pečici

Poletna klasika, ki smo jo zasukali nekoliko drugače

1 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.