
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdeč ali zelen čili
- 100 g čičerkine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički karijeve paste ali praška
- rastlinsko olje za cvrenje
raita
- sol
- 150 g navadnega jogurta
- 2 žlici nasekljane sveže mete
- 1 strt manjši strok česna
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdeč ali zelen čili
- 100 g čičerkine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički karijeve paste ali praška
- rastlinsko olje za cvrenje
raita
- sol
- 150 g navadnega jogurta
- 2 žlici nasekljane sveže mete
- 1 strt manjši strok česna
Postopek
Eno čebulo drobno nasekljamo, drugo pa narežemo na lunice. Čiliju odstranimo semena in ga drobno nasekljamo. Čičerkino moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo karijevo pasto ali prašek, nasekljan čili in dober ščep soli. Dodamo približno 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo gosto tekoče testo. Primešamo nasekljano in narezano čebulo, tako da je dobro obdana s testom.
Zmešamo vse sestavine za raito in jo predenemo v skledico. V voku ali globlji kozici segrejemo za 5 cm olja. Vanj kanemo kanček testa; če obdano z mehurčki splava na površje in začne rjaveti, je olje primerno vroče.
V olje polagamo z vrhane žlice čebulne mešanice (po nekaj žlic naenkrat) in cvremo 3 do 4 minute, medtem jih enkrat obrnemo, da se enakomerno rjavo obarvajo in zahrustajo. Odcedimo jih na kuhinjski brisači, še malo posolimo in prihranimo na toplem, medtem ko cvremo preostale ocvrtke. Ponudimo jih z raito.
Čičerkina moka
Čičerkino moko dobimo na oddelkih z zdravo hrano v bolje založenih supermarketih in v specializiranih prodajalnah.