
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdeč ali zelen čili
- 100 g čičerkine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički karijeve paste ali praška
- rastlinsko olje za cvrenje
raita
- sol
- 150 g navadnega jogurta
- 2 žlici nasekljane sveže mete
- 1 strt manjši strok česna

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 2 rdeči čebuli
- 1 rdeč ali zelen čili
- 100 g čičerkine moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički karijeve paste ali praška
- rastlinsko olje za cvrenje
raita
- sol
- 150 g navadnega jogurta
- 2 žlici nasekljane sveže mete
- 1 strt manjši strok česna
Postopek
Eno čebulo drobno nasekljamo, drugo pa narežemo na lunice. Čiliju odstranimo semena in ga drobno nasekljamo. Čičerkino moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo karijevo pasto ali prašek, nasekljan čili in dober ščep soli. Dodamo približno 1,5 dl hladne vode in zmešamo, da dobimo gosto tekoče testo. Primešamo nasekljano in narezano čebulo, tako da je dobro obdana s testom.
Zmešamo vse sestavine za raito in jo predenemo v skledico. V voku ali globlji kozici segrejemo za 5 cm olja. Vanj kanemo kanček testa; če obdano z mehurčki splava na površje in začne rjaveti, je olje primerno vroče.
V olje polagamo z vrhane žlice čebulne mešanice (po nekaj žlic naenkrat) in cvremo 3 do 4 minute, medtem jih enkrat obrnemo, da se enakomerno rjavo obarvajo in zahrustajo. Odcedimo jih na kuhinjski brisači, še malo posolimo in prihranimo na toplem, medtem ko cvremo preostale ocvrtke. Ponudimo jih z raito.
Čičerkina moka
Čičerkino moko dobimo na oddelkih z zdravo hrano v bolje založenih supermarketih in v specializiranih prodajalnah.