
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!

Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g velikih olupljenih kuhanih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhen rdeč čili
- 1 majhna kumara
- 1 velika pest koriandra
- 1 velika pest mete
- 2 žlici praženih arašidov
preliv
- sok 3 limet
- 1 žlica mehkega rjavega sladkorja
- 2 žlički ribje omake
- 1 strok česna
hrustljava šalotka
- 5 tenko narezanih šalotk
- rastlinsko olje za cvrenje
- moka za pomokanje
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 200 g riževih rezancev
- 200 g velikih olupljenih kuhanih kozic
- 1 majhna rdeča čebula
- 1 majhen rdeč čili
- 1 majhna kumara
- 1 velika pest koriandra
- 1 velika pest mete
- 2 žlici praženih arašidov
preliv
- sok 3 limet
- 1 žlica mehkega rjavega sladkorja
- 2 žlički ribje omake
- 1 strok česna
hrustljava šalotka
- 5 tenko narezanih šalotk
- rastlinsko olje za cvrenje
- moka za pomokanje
Postopek
Za hrustljavo šalotko v voku segrejemo 5 cm olja. Olje je primerno vroče takrat, ko košček šalotke zacvrči, ko ga vržemo vanj. Rezine šalotke pomokamo, otresemo odvečno moko in jih cvremo približno 1 minuto, da se zlato obarvajo. Osušimo jih na kuhinjski brisači in prihranimo.
Preliv pripravimo tako, da limetin sok zmešamo s sladkorjem, ribjo omako in strtim strokom česna. Kumaro z lupilnikom narežemo na tanke rezine, čili narežemo, arašide grobo nasekljamo.
Riževe rezance damo v veliko skledo, jih prelijemo z vrelo vodo in pustimo 2 minuti ali tako dolgo, da se skuhajo. Precedimo jih skozi cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo tako, da jih večkrat pretresemo v cedilu, da se znebimo odvečne vode. Damo jih nazaj v skledo, dodamo kozice, čebulo, čili, kumaro in zelišča. Začinimo s prelivom, premešamo in posujemo s šalotko in arašidi.