© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bujta repa

Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Bujta repa

Jedi, ki jih ne smemo pozabiti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bujta-repa_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg kisle repe
  • 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
  • 250 g prosene kaše
  • 100 g svinjske masti
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 50 g moke
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1 lovorov list
  • sol
  • nekaj poprovih zrn
  • 1 dl kisle smetane (po želji)

Sestavine

  • 1 kg kisle repe
  • 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
  • 250 g prosene kaše
  • 100 g svinjske masti
  • 2 čebuli
  • 3 stroki česna
  • 50 g moke
  • 1 žlička sladke mlete paprike
  • 1 lovorov list
  • sol
  • nekaj poprovih zrn
  • 1 dl kisle smetane (po želji)

Postopek

1

Meso in kislo repo damo v večjo posodo, dolijemo toliko vode, da prekrije sestavine, in postavimo na srednje močen ogenj.

2

Proseno kašo preberemo in operemo. Ko je repa na pol kuhana, dodamo kašo, olupljen česen, lovorov list, poprova zrna in sol ter počasi kuhamo toliko časa, da se repa, meso in kaša zmehčajo.

3

Čebuli olupimo, sesekljamo in ju skupaj z moko zarumenimo na masti. Dodamo rdečo papriko, zalijemo z malo mrzle vode in pustimo, da zavre. Prežganje dolijemo k repi in jo s tem zgostimo. Pustimo vreti 10 minut in po okusu dodatno solimo.

4

Bujto repo ponudimo kot samostojno jed, dodamo ji lahko nekaj kisle smetane.

Nasvet

Namesto s prežganjem lahko repo zgostimo tako, da umešamo smetano in moko. Bujto repo lahko skuhamo tudi s prekajenim mesom.

Priljubljeni recepti

Bistecca alla fiorentina

Florentinski zrezek

25 min
Srednje zahtevno

Odprta lazanja z gobami in bučo

Lazanja z gobami in bučo je odlična topla predjed slavnostne večerje ali domiselno kosilo.

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.