
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)
Postopek
Meso in kislo repo damo v večjo posodo, dolijemo toliko vode, da prekrije sestavine, in postavimo na srednje močen ogenj.
Proseno kašo preberemo in operemo. Ko je repa na pol kuhana, dodamo kašo, olupljen česen, lovorov list, poprova zrna in sol ter počasi kuhamo toliko časa, da se repa, meso in kaša zmehčajo.
Čebuli olupimo, sesekljamo in ju skupaj z moko zarumenimo na masti. Dodamo rdečo papriko, zalijemo z malo mrzle vode in pustimo, da zavre. Prežganje dolijemo k repi in jo s tem zgostimo. Pustimo vreti 10 minut in po okusu dodatno solimo.
Bujto repo ponudimo kot samostojno jed, dodamo ji lahko nekaj kisle smetane.
Nasvet
Namesto s prežganjem lahko repo zgostimo tako, da umešamo smetano in moko. Bujto repo lahko skuhamo tudi s prekajenim mesom.