
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)

Kisla piva za poletno osvežitev
Vročina, dolgi večeri in sproščena druženja v senci kar kličejo po pijači, ki je osvežilna in posebna. Med pestrim svetom piva vse več pozornosti dobivajo tako imenovana kisla piva, ki jih prepoznamo po oznaki sour – značilna so po kiselkastem, svežem okusu in so vse prej kot običajna.

Wild West Fest on Fire pritegne vsako leto več obiskovalcev
Festival kulture countrija, kavbojskih plesov in BBQ kulinarike ob Zbiljskem jezeru navdušil največjo množico doslej

To je naš vikend izbor za slastne jedi s svežim paradižnikom
Nov vikend, novi recepti. Tokrat smo izbrskali še tri malo drugačne recepte s paradižnikom, ki ga na vrtu kar ne zmanjka. Le kateri bo postal vaš najljubši?
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)
Postopek
Meso in kislo repo damo v večjo posodo, dolijemo toliko vode, da prekrije sestavine, in postavimo na srednje močen ogenj.
Proseno kašo preberemo in operemo. Ko je repa na pol kuhana, dodamo kašo, olupljen česen, lovorov list, poprova zrna in sol ter počasi kuhamo toliko časa, da se repa, meso in kaša zmehčajo.
Čebuli olupimo, sesekljamo in ju skupaj z moko zarumenimo na masti. Dodamo rdečo papriko, zalijemo z malo mrzle vode in pustimo, da zavre. Prežganje dolijemo k repi in jo s tem zgostimo. Pustimo vreti 10 minut in po okusu dodatno solimo.
Bujto repo ponudimo kot samostojno jed, dodamo ji lahko nekaj kisle smetane.
Nasvet
Namesto s prežganjem lahko repo zgostimo tako, da umešamo smetano in moko. Bujto repo lahko skuhamo tudi s prekajenim mesom.