
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)

Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Ko zadiši po domu: recept za slasten rižev narastek
Rižev narastek je nežna sladica, ki že od nekdaj povezuje generacije ter ostaja simbol tople domače kuhinje.

Nove ideje s kodrolistnim in toskanskim (listnatim) ohrovtom
Kodrolistni in toskanski ohrovt sta prava vitaminska bomba, polna vlaknin in antioksidantov. Te okusne jedi bodo postale stalnica vaših jesenskih in zimskih jedilnikov.
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 1,5 kg svinjskega hrbta z rebri
- 250 g prosene kaše
- 100 g svinjske masti
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 50 g moke
- 1 žlička sladke mlete paprike
- 1 lovorov list
- sol
- nekaj poprovih zrn
- 1 dl kisle smetane (po želji)
Postopek
Meso in kislo repo damo v večjo posodo, dolijemo toliko vode, da prekrije sestavine, in postavimo na srednje močen ogenj.
Proseno kašo preberemo in operemo. Ko je repa na pol kuhana, dodamo kašo, olupljen česen, lovorov list, poprova zrna in sol ter počasi kuhamo toliko časa, da se repa, meso in kaša zmehčajo.
Čebuli olupimo, sesekljamo in ju skupaj z moko zarumenimo na masti. Dodamo rdečo papriko, zalijemo z malo mrzle vode in pustimo, da zavre. Prežganje dolijemo k repi in jo s tem zgostimo. Pustimo vreti 10 minut in po okusu dodatno solimo.
Bujto repo ponudimo kot samostojno jed, dodamo ji lahko nekaj kisle smetane.
Nasvet
Namesto s prežganjem lahko repo zgostimo tako, da umešamo smetano in moko. Bujto repo lahko skuhamo tudi s prekajenim mesom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špageti z zelenjavo
Tale zelenjavna sicer ni samo za testenine, ampak je vsestranska!