Kaj boste skuhali danes?
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Sestavine
- 4 pečenice
- maščoba za pečenje
samostanska mešanica
- 300 g suhega rjavega fižola (namočenega čez noč)
- 1 kg kisle repe ali kislega zelja
- 300 g ješprenja
- 100 g svinjske masti
- 200 g čebule
- 60 g moke
- 2 stroka česna
- sol
- mleti poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 pečenice
- maščoba za pečenje
samostanska mešanica
- 300 g suhega rjavega fižola (namočenega čez noč)
- 1 kg kisle repe ali kislega zelja
- 300 g ješprenja
- 100 g svinjske masti
- 200 g čebule
- 60 g moke
- 2 stroka česna
- sol
- mleti poper
Postopek
Namočen fižol skuhamo. Zelje ali repo operemo s hladno vodo (če sta prekisla) in skuhamo skupaj z ješprenjem. Posebej na masti prepražimo na lističe narezano čebulo, dodamo moko in jo svetlo rumeno prepražimo, na koncu dodamo sesekljan česen in popražimo še toliko, da zadiši. Prežganje stresemo na napol odcejeno zelje ali repo, premešamo in dodamo odcejen kuhan fižol. Gostoto uravnavamo s fižolovo vodo ali vodo od zelja ali repe. Solimo, popramo in dobro premešamo.
Pečenice 10 minut kuhamo v vodi, nato jih popečemo v ponvi na malo maščobe, da se zlato rjavo obarvajo. Ponudimo skupaj s samostansko mešanico.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Veganska paelja s sušenim paradižnikom in oljkami
Paelja (paella) je znamenita španska jed. Ta je veganska - brez mesa in morskih sadežev, vendar polna sončnih zelenjavnih okusov.
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko