Kaj boste skuhali danes?
Kašnata repa
Povrnimo si moči
Kašnata repa
Povrnimo si moči
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 150 g prosene kaše
- sol
- poper
- ocvirki ali zaseka za zabelo
Aperitivo - za sladko življenje po italijansko
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 150 g prosene kaše
- sol
- poper
- ocvirki ali zaseka za zabelo
Postopek
Repo kuhamo približno 45 minut, nato vsujemo vanjo oprano proseno kašo in kuhamo še 15 do 20 minut. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo.
Ocvirke ali zaseko popražimo v ponvi in z njimi zabelimo kašnato repo.
Nasvet
Kašnata repa je stara slovenska jed, ki ji ponekod pravijo tudi všenat repa. Še zlasti zanimiva je tista, ki jo pripravijo s tropinko, kakor imenujejo repo, ki jo kisajo v grozdnih tropinah. Če kašnato repo skuhamo z nekoliko več tekočine in zraven kuhamo še mesnate svinjske kosti ter začinimo z mleto rdečo papriko, dobimo eno najbolj znanih prekmurskih jedi – bujto repo, ki še zlasti prija, ko zunaj pritisne mraz.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zavite paličice s slanino
Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma
Kokosova torta
Kotleti s koromačem, krompirjem in čebulo
Štruca s šparglji, olivami in posušenimi paradižniki
V štruci, ki jo lahko odnesete tudi na piknik, boste začutili pomlad v vsakem grižljaju!