Kaj boste skuhali danes?
Kašnata repa
Povrnimo si moči
Kašnata repa
Povrnimo si moči
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 150 g prosene kaše
- sol
- poper
- ocvirki ali zaseka za zabelo
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 150 g prosene kaše
- sol
- poper
- ocvirki ali zaseka za zabelo
Postopek
Repo kuhamo približno 45 minut, nato vsujemo vanjo oprano proseno kašo in kuhamo še 15 do 20 minut. Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo.
Ocvirke ali zaseko popražimo v ponvi in z njimi zabelimo kašnato repo.
Nasvet
Kašnata repa je stara slovenska jed, ki ji ponekod pravijo tudi všenat repa. Še zlasti zanimiva je tista, ki jo pripravijo s tropinko, kakor imenujejo repo, ki jo kisajo v grozdnih tropinah. Če kašnato repo skuhamo z nekoliko več tekočine in zraven kuhamo še mesnate svinjske kosti ter začinimo z mleto rdečo papriko, dobimo eno najbolj znanih prekmurskih jedi – bujto repo, ki še zlasti prija, ko zunaj pritisne mraz.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fritati in bučni ponvičnik v bistri goveji juhi
Kolač z jagodičjem in kislo smetano
Kokosovo-limetina pita brez peke
Piščanec v omaki pod zapečenim krompirjem
Piščanec in krompir skupaj tvorita izvrstno jed.