© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pecivo s kokosom in mangom

Kolač s tropskim pridihom

Pecivo s kokosom in mangom

Kolač s tropskim pridihom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 koščkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pecivo-s-kokosom-in-mangom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
  • 200 g zmehčanega masla
  • 225 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 50 g kokosove moke
  • 150 g grškega jogurta
  • 1 žlica kokosovega likerja
  • 3 žlice kokosove moke za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
  • 200 g zmehčanega masla
  • 225 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 50 g kokosove moke
  • 150 g grškega jogurta
  • 1 žlica kokosovega likerja
  • 3 žlice kokosove moke za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač v velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo z dvema listoma papirja za peko tako, da naredimo križ. Vloženi mango odcedimo in osušimo s kuhinjsko brisačo, nato ga narežemo na 3 cm velike koščke.

2

Zmehčano maslo damo skupaj s sladkorjem v skledo in stepemo, da dobimo gladko in kremasto maso. Postopoma dodajamo jajca, po vsakem dodanem jajcu maso dobro stepemo. Z lopatico vmešamo moko in kokos, nato še koščke manga, jogurt in liker. Maso damo v pekač in zgladimo vrh ter ga posipamo s kokosom.

3

Pečemo 30 minut, da naraste, se zlato obarva in je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino biskvita, čista, ko jo izvlečemo. Pecivo hladimo 10 minut v pekaču, nato damo kolač na rešetko in ga postrežemo še toplega ali hladnega. V zaprti posodi za piškote ga lahko hranimo do tri dni.

Nasvet

Namesto vloženega manga lahko uporabimo zelo zrel svež mango, zadostuje en mango.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.