 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g kokosove moke
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica kokosovega likerja
- 3 žlice kokosove moke za posip
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g kokosove moke
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica kokosovega likerja
- 3 žlice kokosove moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač v velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo z dvema listoma papirja za peko tako, da naredimo križ. Vloženi mango odcedimo in osušimo s kuhinjsko brisačo, nato ga narežemo na 3 cm velike koščke.
Zmehčano maslo damo skupaj s sladkorjem v skledo in stepemo, da dobimo gladko in kremasto maso. Postopoma dodajamo jajca, po vsakem dodanem jajcu maso dobro stepemo. Z lopatico vmešamo moko in kokos, nato še koščke manga, jogurt in liker. Maso damo v pekač in zgladimo vrh ter ga posipamo s kokosom.
Pečemo 30 minut, da naraste, se zlato obarva in je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino biskvita, čista, ko jo izvlečemo. Pecivo hladimo 10 minut v pekaču, nato damo kolač na rešetko in ga postrežemo še toplega ali hladnega. V zaprti posodi za piškote ga lahko hranimo do tri dni.
Nasvet
Namesto vloženega manga lahko uporabimo zelo zrel svež mango, zadostuje en mango.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.
Kokosovi kolački
Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
     
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        