© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Puranji kebab

Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih

Puranji kebab

Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lemony turkey kebabs

Sestavine

  • 1 kg mletega puranjega mesa
  • pest listov limonskega timijana
  • pest peteršilja
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 2 šalotki
  • ½ rdeče paprike
  • ½ rdečega čilija
  • 1 jajce
  • lupina 1 limone
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Sestavine

  • 1 kg mletega puranjega mesa
  • pest listov limonskega timijana
  • pest peteršilja
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • 2 šalotki
  • ½ rdeče paprike
  • ½ rdečega čilija
  • 1 jajce
  • lupina 1 limone
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.

2

Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.

3

Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.

Nasvet

Če uporabimo kovinska nabodala namesto lesenih, se peka mesa pospeši, saj se nabodala segrejejo in z notranje strani pečejo meso.

Priljubljeni recepti

Mlečni riž iz pečice

Lahek in kremast mlečni riž iz pečice

2 h 5 min
Enostavno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Ričet brez mesa

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.