Kaj boste skuhali danes?
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih
Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.
Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.
Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.
Nasvet
Če uporabimo kovinska nabodala namesto lesenih, se peka mesa pospeši, saj se nabodala segrejejo in z notranje strani pečejo meso.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke