
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih
Puranji kebab
Tako rekoč puranji čevapčiči na nabodalih

Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 kg mletega puranjega mesa
- pest listov limonskega timijana
- pest peteršilja
- 2 zdrobljena stroka česna
- 2 šalotki
- ½ rdeče paprike
- ½ rdečega čilija
- 1 jajce
- lupina 1 limone
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Pripravimo žar in ga močno segrejemo. Timijan in peteršilj nasekljamo. Šalotko olupimo in prav tako drobno nasekljamo. Papriko in čili očistimo semen in narežemo na drobne kocke. V veliko skledo damo meso, zelišča, česen, šalotko, papriko, čili, jajce in limonovo lupino. Sestavine dobro premešamo in začinimo s sveže mletim poprom.
Okrog kovinskih nabodal (ali predhodno namočenih lesenih) nadevamo mesno maso in jo oblikujemo v dolg svaljek. Da se masa ne lepi na roke, si jih prej zmočimo. Lahko pa maso preprosto oblikujemo v polpete.
Nabodala pečemo 8 do 10 minut, vmes jih po potrebi obrnemo. Pazimo, da jih ne obrnemo prekmalu, saj nam lahko razpadejo. Pečene postrežemo s krhlji limone.
Nasvet
Če uporabimo kovinska nabodala namesto lesenih, se peka mesa pospeši, saj se nabodala segrejejo in z notranje strani pečejo meso.