Kaj boste skuhali danes?
Jetrnice z bujto repo
Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!
Jetrnice z bujto repo
Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!
Sestavine
- 4 jetrne klobase
- maščoba za pečenje
bujta repa
- 1 kg kisle repe
- 100 g prosene kaše
- nekaj svinjskih kosti
- 2 lovorova lista
- nekaj poprovih zrn
- 3–4 stroki česna
- 1 čebula
- 40 g svinjske masti
- 1 žlica moke
- 1 žlica sladke mlete paprike
- sol
Aperitivo - za sladko življenje po italijansko
Po vsej Italiji pred sončnim zahodom odložijo vsakodnevne skrbi, srkajo svoj najljubši koktajl ter uživajo v klepetu in prigrizkih.
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Sestavine
- 4 jetrne klobase
- maščoba za pečenje
bujta repa
- 1 kg kisle repe
- 100 g prosene kaše
- nekaj svinjskih kosti
- 2 lovorova lista
- nekaj poprovih zrn
- 3–4 stroki česna
- 1 čebula
- 40 g svinjske masti
- 1 žlica moke
- 1 žlica sladke mlete paprike
- sol
Postopek
V večji lonec damo kislo repo, oprano kašo in kosti. Zalijemo z vodo in solimo. Začinimo z lovorovima listoma, poprom, strtim česnom in drobno zrezano čebulo. Skuhamo do mehkega. V majhni kozici na masti svetlo prepražimo moko, dodamo mleto papriko in takoj prilijemo nekaj žlic mrzle vode. Gladko premešamo, pokuhamo in zlijemo k repi. Prevremo in po potrebi še solimo.
V ponvi na malo maščobe s pečemo jetrnice, da se skoz in skoz pregrejejo in zlato rjavo zapečejo. Postrežemo jih z bujto repo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morska žaba z žafranovo omako
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.