© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jetrnice-z-bujto-repo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 jetrne klobase
  • maščoba za pečenje

bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 100 g prosene kaše
  • nekaj svinjskih kosti
  • 2 lovorova lista
  • nekaj poprovih zrn
  • 3–4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 40 g svinjske masti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol

Sestavine

  • 4 jetrne klobase
  • maščoba za pečenje

bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 100 g prosene kaše
  • nekaj svinjskih kosti
  • 2 lovorova lista
  • nekaj poprovih zrn
  • 3–4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 40 g svinjske masti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol

Postopek

1

V večji lonec damo kislo repo, oprano kašo in kosti. Zalijemo z vodo in solimo. Začinimo z lovorovima listoma, poprom, strtim česnom in drobno zrezano čebulo. Skuhamo do mehkega. V majhni kozici na masti svetlo prepražimo moko, dodamo mleto papriko in takoj prilijemo nekaj žlic mrzle vode. Gladko premešamo, pokuhamo in zlijemo k repi. Prevremo in po potrebi še solimo.

2

V ponvi na malo maščobe s pečemo jetrnice, da se skoz in skoz pregrejejo in zlato rjavo zapečejo. Postrežemo jih z bujto repo.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.