© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jetrnice-z-bujto-repo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 jetrne klobase
  • maščoba za pečenje

bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 100 g prosene kaše
  • nekaj svinjskih kosti
  • 2 lovorova lista
  • nekaj poprovih zrn
  • 3–4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 40 g svinjske masti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol

Sestavine

  • 4 jetrne klobase
  • maščoba za pečenje

bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 100 g prosene kaše
  • nekaj svinjskih kosti
  • 2 lovorova lista
  • nekaj poprovih zrn
  • 3–4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 40 g svinjske masti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol

Postopek

1

V večji lonec damo kislo repo, oprano kašo in kosti. Zalijemo z vodo in solimo. Začinimo z lovorovima listoma, poprom, strtim česnom in drobno zrezano čebulo. Skuhamo do mehkega. V majhni kozici na masti svetlo prepražimo moko, dodamo mleto papriko in takoj prilijemo nekaj žlic mrzle vode. Gladko premešamo, pokuhamo in zlijemo k repi. Prevremo in po potrebi še solimo.

2

V ponvi na malo maščobe s pečemo jetrnice, da se skoz in skoz pregrejejo in zlato rjavo zapečejo. Postrežemo jih z bujto repo.

Priljubljeni recepti

Kokosova »panakota« z ananasovo salso

Imenitna kokosova strjenka bo šla v slast vsem ljubiteljem sladic na žličko. Za popestritev je zraven še ananasova salsa, po želji s kančkom čilija.

20 min
Enostavno

Bezgovi mafini z rabarbaro

Dober način kako porabiti rabarbaro

45 min
Enostavno

Pita s pečeno poletno zelenjavo in kozjim sirom

Ta pita je odlična ideja za takrat, ko želite porabiti domačo zelenjavo

2 h 30 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.