© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Jetrnice z bujto repo

Jetrnice in bujta repa ne smejo utoniti v pozabo!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jetrnice-z-bujto-repo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 jetrne klobase
  • maščoba za pečenje

bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 100 g prosene kaše
  • nekaj svinjskih kosti
  • 2 lovorova lista
  • nekaj poprovih zrn
  • 3–4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 40 g svinjske masti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 jetrne klobase
  • maščoba za pečenje

bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 100 g prosene kaše
  • nekaj svinjskih kosti
  • 2 lovorova lista
  • nekaj poprovih zrn
  • 3–4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 40 g svinjske masti
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol

Postopek

1

V večji lonec damo kislo repo, oprano kašo in kosti. Zalijemo z vodo in solimo. Začinimo z lovorovima listoma, poprom, strtim česnom in drobno zrezano čebulo. Skuhamo do mehkega. V majhni kozici na masti svetlo prepražimo moko, dodamo mleto papriko in takoj prilijemo nekaj žlic mrzle vode. Gladko premešamo, pokuhamo in zlijemo k repi. Prevremo in po potrebi še solimo.

2

V ponvi na malo maščobe s pečemo jetrnice, da se skoz in skoz pregrejejo in zlato rjavo zapečejo. Postrežemo jih z bujto repo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.