
Nebeške rezine
Nebeške rezine, ki vas z okusi popeljejo v nebesa.
Nebeške rezine
Nebeške rezine, ki vas z okusi popeljejo v nebesa.

Sestavine
- 300 g masla
- 250 g rjavega sladkorja
- 6 rumenjakov
- 300 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 4–6 žlic mleka
obloga
- 3 beljaki
- 150 g sladkorja
- 60 g mandljevih lističev
nadev
- 2,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl navadnega jogurta
- 1,25 dl vaniljevega jogurta
- malo sladkorja po okusu
- vaniljev sladkor po okusu
- limonov sok po okusu

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 300 g masla
- 250 g rjavega sladkorja
- 6 rumenjakov
- 300 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 4–6 žlic mleka
obloga
- 3 beljaki
- 150 g sladkorja
- 60 g mandljevih lističev
nadev
- 2,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl navadnega jogurta
- 1,25 dl vaniljevega jogurta
- malo sladkorja po okusu
- vaniljev sladkor po okusu
- limonov sok po okusu
Postopek
Maslo, sladkor in rumenjake penasto umešamo. Moko s pecilnim praškom vmešamo v masleno zmes. Tri beljake čvrsto stepemo. V maso previdno vmešamo sneg in malo mleka. Dva pekača obložimo s papirjem za peko in na vsakega porazdelimo polovico testene mase.
Zdaj pripravimo oblogo. Tri beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Sladko snežno maso namažemo na testo v enem pekaču in potresemo z mandljevimi lističi. Oba pekača damo v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C, in pečemo pri 160 °C približno 20 do 25 minut do rahlo zlato rumene barve, nato ohladimo.
Sladko smetano čvrsto stepemo in previdno zmešamo z obema vrstama jogurta, nekoliko posladkamo ter dodamo vaniljev sladkor in limonov sok.
Ko se pečena oblata ohladita, odstranimo papir za peko. Na oblat brez obloge namažemo pripravljen nadev.
Oblat z oblogo razrežemo na rezine (4 x 7 cm) in jih zložimo na oblat z nadevom. Počakamo toliko časa, da se testo nekoliko prepoji, šele potem rezine do konca razrežemo (tako nadeva pri rezanju ne bomo iztisnili).
Nebeške rezine lahko okrasimo z lističi mete in zraven ponudimo stepeno sladko smetano.