© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Govedina na žaru s sladko-pikantno marinado

Idealna izbira za sončen dan, ko zakurimo žar

Govedina na žaru s sladko-pikantno marinado

Idealna izbira za sončen dan, ko zakurimo žar

Čas priprave 25 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 300–400 g težak ramstek debeline pribl. 2 cm

marinada

  • 1 žlička kuminovih semen
  • ½ žličke janeževih semen
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • poper
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300–400 g težak ramstek debeline pribl. 2 cm

marinada

  • 1 žlička kuminovih semen
  • ½ žličke janeževih semen
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • poper
  • sol

Postopek

1

Najprej pripravimo marinado tako, da v ponvi približno pol minute pražimo kuminova in janeževa semena, da zadišijo. Damo jih v skodelico in primešamo še nasekljan peteršilj, očiščen in drobno nasekljan čili, timijanove lističe, olje in kis. Dobro začinimo s poprom, sol pa lahko dodamo tik pred postrežbo.

2

Meso damo na pladenj in ga premažemo s četrtino marinade. Na sobni temperaturi ga pustimo marinirati približno pol ure. Če želimo, lahko meso pripravimo tudi prej; premazanega pustimo v hladilniku približno 2 uri. Iz hladilnika ga vzamemo približno 15 minut pred peko.

3

Pripravimo in segrejemo žar. Meso začinimo s soljo in ga na žaru pečemo približno 2 do 3 minute na vsaki strani, odvisno, kako debel steak imamo in kako pečenega želimo imeti. Pečenega narežemo na rezine, premažemo s preostalo marinado in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.