Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci

Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.

Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci

Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 150 g očiščenih rakcev
  • kanček olja za rakce
  • 150 g klobase chorizo
  • 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
  • ½ rdeče čebule
  • 100 g mlade špinače
  • pest nasekljanega peteršilja

preliv

  • strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sok in lupina 1 limone
  • 2 žlički medu
  • sol

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 150 g očiščenih rakcev
  • kanček olja za rakce
  • 150 g klobase chorizo
  • 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
  • ½ rdeče čebule
  • 100 g mlade špinače
  • pest nasekljanega peteršilja

preliv

  • strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sok in lupina 1 limone
  • 2 žlički medu
  • sol

Postopek

1

Jajčevca narežemo na centimeter debele kolobarje. Žar ali rebrasto ponev segrejemo na srednjo temperaturo. Rezine jajčevcev premažemo z oljem, solimo in v ponvi spečemo, da so mehki in rahlo zapečeni. Pečene postavimo na toplo, medtem ko druge pečemo.

2

Pripravimo še preliv. Česen olupimo, stremo in zmešamo z dobrim ščepom soli v pasto. Postopoma vmešamo olje in limonov sok, nato pa še limonovo lupinico, med in malo soli.

3

Rebrasto ponev očistimo. Rakce zmešamo s kančkom olja in ščepcem soli ter jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve, nato pa preložimo na pladenj. Klobaso narežemo na centimeter in pol debele rezine, ki jih tudi pečemo v rebrasti ponvi, 3 do 4 minute na vsaki strani, da začnejo spuščati olje in postajajo hrustljave.

4

Čičerko splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki skledi zmešamo čičerko, čebulo, špinačo in večino peteršilja. Dodamo rezine jajčevca, rakce in klobaso. Pokapljamo s prelivom, previdno premešamo, preložimo na postrežni pladenj in potresemo s preostalim peteršiljem. Postrežemo takoj.

Nasvet

Namesto španske klobase chorizo lahko uporabite tudi drugo malce pikantno suho klobaso.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.