
Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci
Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.
Špinačna solata z jajčevci, čičerko in rakci
Na žaru pečeni jajčevci so postali zvezda naše poletne solate z mlado špinačo, čičerko in rakci.

Sestavine
- 2 jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- 150 g očiščenih rakcev
- kanček olja za rakce
- 150 g klobase chorizo
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- ½ rdeče čebule
- 100 g mlade špinače
- pest nasekljanega peteršilja
preliv
- strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok in lupina 1 limone
- 2 žlički medu
- sol
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 6 žlic oljčnega olja
- 150 g očiščenih rakcev
- kanček olja za rakce
- 150 g klobase chorizo
- 300 g kuhane čičerke (pločevinka 400 g)
- ½ rdeče čebule
- 100 g mlade špinače
- pest nasekljanega peteršilja
preliv
- strok česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sok in lupina 1 limone
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Jajčevca narežemo na centimeter debele kolobarje. Žar ali rebrasto ponev segrejemo na srednjo temperaturo. Rezine jajčevcev premažemo z oljem, solimo in v ponvi spečemo, da so mehki in rahlo zapečeni. Pečene postavimo na toplo, medtem ko druge pečemo.
Pripravimo še preliv. Česen olupimo, stremo in zmešamo z dobrim ščepom soli v pasto. Postopoma vmešamo olje in limonov sok, nato pa še limonovo lupinico, med in malo soli.
Rebrasto ponev očistimo. Rakce zmešamo s kančkom olja in ščepcem soli ter jih na vsaki strani pečemo minuto ali dve, nato pa preložimo na pladenj. Klobaso narežemo na centimeter in pol debele rezine, ki jih tudi pečemo v rebrasti ponvi, 3 do 4 minute na vsaki strani, da začnejo spuščati olje in postajajo hrustljave.
Čičerko splaknemo in odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki skledi zmešamo čičerko, čebulo, špinačo in večino peteršilja. Dodamo rezine jajčevca, rakce in klobaso. Pokapljamo s prelivom, previdno premešamo, preložimo na postrežni pladenj in potresemo s preostalim peteršiljem. Postrežemo takoj.
Nasvet
Namesto španske klobase chorizo lahko uporabite tudi drugo malce pikantno suho klobaso.