
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni

Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.

Zakaj čiščenje s kisom in sodo bikarbono ne deluje, kot bi želeli
Alkoholni kis in soda bikarbona sta verjetno najbolj opevan par za čiščenje raznovrstnih površin. Pa resnično delujeta, kot bi želeli?

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Koromača narežemo na četrtine in jima izrežemo stržen. Nato koromač narežemo na lističe z nožem ali mandolino. Čebulo prav tako narežemo na lističe in jo zmešamo z limonovim sokom, da ublažimo njen okus. Če imamo vložene limone, jih narežemo na četrtine in jim odstranimo meso, ki ga zavržemo. Lupino drobno nasekljamo in jo dodamo koromaču.
Koromaču in limoni primešamo metine lističe, dodamo čebulo in oljčno olje, solimo in popramo ter dobro zmešamo.
Vložene limone
Lahko jih kupimo v specializiranih trgovinah z eksotičnimi začimbami, tudi na spletu.