
Solata z rukolo, meto in bobom
Solata z rukolo, meto in bobom

Sestavine
- 100 g boba
- 200 g rukole
- manjši šopek mete
- pest parmezanovih ostružkov
- malo oljčnega olja in limonovega soka
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 100 g boba
- 200 g rukole
- manjši šopek mete
- pest parmezanovih ostružkov
- malo oljčnega olja in limonovega soka
Postopek
Bob kuhamo v vreli vodi 2 do 3 minute, da se zmehča. Odcedimo ga, ohladimo pod tekočo vodo in spet odcedimo. Damo ga na postrežni krožnik skupaj z oprano rukolo.
Meti odtrgamo liste in jih dodamo rukoli in bobu skupaj s parmezanovimi ostružki. Prelijemo z malo olja in limonovega soka, nežno premešamo in postrežemo.