
Grahova juha z ostanki mesnin
Šunka, krača in druge prekajene mesnine se lepo ujamejo s svežino graha
Grahova juha z ostanki mesnin
Šunka, krača in druge prekajene mesnine se lepo ujamejo s svežino graha

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1⁄2 šopka mlade čebulice
- 1 krompir
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- sol in sveže mleti črni poper
- ostanki šunke, krače ali drugih mesnin
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- košček masla
- 1⁄2 šopka mlade čebulice
- 1 krompir
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 900 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- sol in sveže mleti črni poper
- ostanki šunke, krače ali drugih mesnin
Postopek
Oljčno olje in maslo segrejemo v kozici z debelim dnom. Ko se začneta peniti, dodamo narezano mlado čebulico in na majhne kocke narezan krompir. Približno 5 minut ju rahlo pražimo, da ne spremenita barve. Vmešamo jušno osnovo, zavremo in kuhamo 10 minut, da se krompir zmehča.
V juho vmešamo grah, jo ponovno zavremo in kuhamo približno 3 minute, da se grah rahlo skuha. Kozico odstavimo in juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, nato jo solimo.
Juho razdelimo v skodele in jo postrežemo z ostanki mesnin, ki smo jih narezali na trakce. Po okusu jo začinimo s sveže mletim črnim poprom.