
Kaj boste skuhali danes?
Brancin s šparglji in mladim krompirjem
Okusen brancin s spomladansko prilogo - popoln za nedeljsko kosilo.
Brancin s šparglji in mladim krompirjem
Okusen brancin s spomladansko prilogo - popoln za nedeljsko kosilo.

Sestavine
zelenjava
- 2 rumenjaka
- 1⁄2 limone
- 1 strok česna
- 2,5 dl oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 500 g špargljev
- majhen šopek drobnjaka
- oljčno olje za pokapanje
- sol in beli poper
brancin
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 vejice timijana
- 2 stroka česna
- 4 fileji brancina (po 150 g)
- sol in poper
- krhlji limone, ko postrežemo

Slovenska chefinja z zeleno Michellinovo zvezdico
Ksenija Mahorčič je ena redkih dam v slovenski vrhunski kulinariki se lahko pohvali z zeleno Michelinovo zvezdico. Ustvarja v vasici Rodik med Brkini in Krasom.

Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.

Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Sestavine
zelenjava
- 2 rumenjaka
- 1⁄2 limone
- 1 strok česna
- 2,5 dl oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 500 g špargljev
- majhen šopek drobnjaka
- oljčno olje za pokapanje
- sol in beli poper
brancin
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 vejice timijana
- 2 stroka česna
- 4 fileji brancina (po 150 g)
- sol in poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Nastrgamo lupino 1⁄2 limone in sok iztisnemo. Česen stremo. V večjo skledo damo rumenjaka, ščepec soli ter limonovo lupino in sok. Stepemo, dodamo česen in znova stepemo. Med nenehnim stepanjem počasi dodamo olje, da porabimo vse in se mešanica zgosti v majonezo. Pokusimo, in če je treba, dodamo sol, beli poper in še več limonovega soka. Prelijemo v skodelico, jo pokrijemo in postavimo v hladilnik.
V srednje veliko kozico damo krompir, ga prelijemo z vodo, solimo, pokrijemo s pokrovko in zavremo. Nato odkrijemo in kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča. Odcedimo ga, zmešamo z malo oljčnega olja in prihranimo na toplem.
Medtem obrežemo šparglje. Stresemo jih v večjo kozico, jih prelijemo z vodo, solimo, zavremo in kuhamo 3 do 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, pokapamo z oljčnim oljem in prihranimo na toplem.
Osmukamo vejice timijana in na tanko narežemo česen. Segrejemo žar v pečici. V ponev vlijemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo timijan in česen ter 1 do 2 minuti pražimo na zmerni temperaturi. V ponev potresemo malo soli in popra ter vanjo položimo ribje fileje, tako da koža gleda navzgor. Pečemo jih 2 do 3 minute. Nato jih odstavimo, pokapamo s preostalim oljem in pečemo pod žarom v pečici še približno 4 minute, da jim koža mestoma porjavi in so v notranjosti pečeni. Medtem ko pripravljamo prilogo, naj bodo brancini na toplem.
Drobnjak narežemo. Krompir narežemo na debele rezine, ki jih položimo na sredo vsakega krožnika. Šparglje razporedimo po krompirju, pokapamo z nekaj limonovega soka in začinimo s sveže zmletim črnim poprom. Na vrh položimo file brancina in dodamo dobro mero majoneze ter drobnjak.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjska pečenka v zeliščni skorjici z jabolčno omako
Nedeljska pečenka s pridihom jeseni. Sladica: jabolčna pita, seveda.
Losos s pomarančno-rabarbarino solatko
Losos je slastno mastna riba, a brez skrbi, po zaslugi obilja maščobnih kislin omega 3, beljakovin in vitamina D velja za zdravo hrano!