
Kaj boste skuhali danes?
Brancin s šparglji in mladim krompirjem
Okusen brancin s spomladansko prilogo - popoln za nedeljsko kosilo.
Brancin s šparglji in mladim krompirjem
Okusen brancin s spomladansko prilogo - popoln za nedeljsko kosilo.

Sestavine
zelenjava
- 2 rumenjaka
- 1⁄2 limone
- 1 strok česna
- 2,5 dl oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 500 g špargljev
- majhen šopek drobnjaka
- oljčno olje za pokapanje
- sol in beli poper
brancin
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 vejice timijana
- 2 stroka česna
- 4 fileji brancina (po 150 g)
- sol in poper
- krhlji limone, ko postrežemo

Recept za najboljši jabolčni zavitek, kot ga je delala babica
Babičin jabolčni štrudelj ostaja ena tistih sladic, ki jih povezujemo z otroštvom, toplino in domačnostjo. Vsaka družina ima svoj recept in prav ta raznolikost je tisto, kar zavitke dela tako posebne.

5 pravil, ki bi jih moral poznati vsak nabiralec gob
Jeseni je narava radodarna s plodovi, ki razvajajo naše brbončice. Prav gobe so tiste, ki najbolj navdušujejo, a so lahko tudi najbolj usodne.

Internet je nor na ta preprost recept za testenine
Svetovno znana manekenka Gigi Hadid je na svojem Instagram profilu delila svoj recept za Penne alla vodka, ki je pa je s svetlobno hitrostjo prevzel internet. Za vas smo posikali recept tudi mi.
Sestavine
zelenjava
- 2 rumenjaka
- 1⁄2 limone
- 1 strok česna
- 2,5 dl oljčnega olja
- 500 g mladega krompirja
- 500 g špargljev
- majhen šopek drobnjaka
- oljčno olje za pokapanje
- sol in beli poper
brancin
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 vejice timijana
- 2 stroka česna
- 4 fileji brancina (po 150 g)
- sol in poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Nastrgamo lupino 1⁄2 limone in sok iztisnemo. Česen stremo. V večjo skledo damo rumenjaka, ščepec soli ter limonovo lupino in sok. Stepemo, dodamo česen in znova stepemo. Med nenehnim stepanjem počasi dodamo olje, da porabimo vse in se mešanica zgosti v majonezo. Pokusimo, in če je treba, dodamo sol, beli poper in še več limonovega soka. Prelijemo v skodelico, jo pokrijemo in postavimo v hladilnik.
V srednje veliko kozico damo krompir, ga prelijemo z vodo, solimo, pokrijemo s pokrovko in zavremo. Nato odkrijemo in kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča. Odcedimo ga, zmešamo z malo oljčnega olja in prihranimo na toplem.
Medtem obrežemo šparglje. Stresemo jih v večjo kozico, jih prelijemo z vodo, solimo, zavremo in kuhamo 3 do 5 minut, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, pokapamo z oljčnim oljem in prihranimo na toplem.
Osmukamo vejice timijana in na tanko narežemo česen. Segrejemo žar v pečici. V ponev vlijemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo timijan in česen ter 1 do 2 minuti pražimo na zmerni temperaturi. V ponev potresemo malo soli in popra ter vanjo položimo ribje fileje, tako da koža gleda navzgor. Pečemo jih 2 do 3 minute. Nato jih odstavimo, pokapamo s preostalim oljem in pečemo pod žarom v pečici še približno 4 minute, da jim koža mestoma porjavi in so v notranjosti pečeni. Medtem ko pripravljamo prilogo, naj bodo brancini na toplem.
Drobnjak narežemo. Krompir narežemo na debele rezine, ki jih položimo na sredo vsakega krožnika. Šparglje razporedimo po krompirju, pokapamo z nekaj limonovega soka in začinimo s sveže zmletim črnim poprom. Na vrh položimo file brancina in dodamo dobro mero majoneze ter drobnjak.