
Poprov steak s pečenim peteršiljevim krompirjem
Popoln steak za nedeljsko kosilo.
Poprov steak s pečenim peteršiljevim krompirjem
Popoln steak za nedeljsko kosilo.

Sestavine
- 3 veliki rdeči krompirji
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 2 goveja steaka (file ali hrbet) po 150 g
- kanček olja za steake
- 1 žlička strtega črnega popra
- košček masla
- sol
- vodna kreša za solato

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 3 veliki rdeči krompirji
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- majhen šopek peteršilja
- 2 goveja steaka (file ali hrbet) po 150 g
- kanček olja za steake
- 1 žlička strtega črnega popra
- košček masla
- sol
- vodna kreša za solato
Postopek
Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Damo ga v kozico z vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato pa odcedimo. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi 20 minut pečemo krompir. Občasno ga obrnemo, da bo z vseh strani zlat in hrustljav. Česen olupimo in sesekljamo. Tudi peteršilj sesekljamo. Ko je krompir pečen, vmešamo česen in pražimo še eno minuto. Na koncu vmešamo še peteršilj. Krompir solimo in odstavimo.
Medtem premažemo steake z oljem in vanje vtisnemo strt črn poper. Segrejemo ponev za žar in steake spečemo do želene stopnje (2,5 minute na vsaki strani za malo pečene, 3,5 minute za srednje pečene in 4,5 minute za prepečene). Poprove steake pustimo počivati 5 minut, na vsakega damo košček masla in jih postrežemo s pečenim krompirjem in solato iz vodne kreše.