
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.

Sestavine
- 300 g rdečega krompirja
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 2 fileja brancina
- 25 g izkoščičenih črnih oliv
- ½ limone
- pest listkov bazilike
- sol
- poper

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 300 g rdečega krompirja
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 2 fileja brancina
- 25 g izkoščičenih črnih oliv
- ½ limone
- pest listkov bazilike
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir narežemo na tanke kolobarje, papriko pa na trakove in oboje razporedimo po večjem pekaču. Zelenjavo pokapamo z žlico olja in posipamo z zelo drobno nasekljanim rožmarinom, ščepom soli in malo popra. Zmešamo in pečemo 25 minut ali toliko, da se krompir po robovih hrustljavo zapeče. Na polovici peke zelenjavo obrnemo.
Ribja fileja položimo na zelenjavo in ju posujemo z razpolovljenimi olivami. Limono narežemo na tanke rezine, jih položimo na ribi in pokapamo s preostalim oljem. Pečemo še 7 do 8 minut, da se riba speče. Jed posipamo z listki bazilike in postrežemo.