
Kaj boste skuhali danes?
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.

Sestavine
- 300 g rdečega krompirja
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 2 fileja brancina
- 25 g izkoščičenih črnih oliv
- ½ limone
- pest listkov bazilike
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 300 g rdečega krompirja
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 2 fileja brancina
- 25 g izkoščičenih črnih oliv
- ½ limone
- pest listkov bazilike
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir narežemo na tanke kolobarje, papriko pa na trakove in oboje razporedimo po večjem pekaču. Zelenjavo pokapamo z žlico olja in posipamo z zelo drobno nasekljanim rožmarinom, ščepom soli in malo popra. Zmešamo in pečemo 25 minut ali toliko, da se krompir po robovih hrustljavo zapeče. Na polovici peke zelenjavo obrnemo.
Ribja fileja položimo na zelenjavo in ju posujemo z razpolovljenimi olivami. Limono narežemo na tanke rezine, jih položimo na ribi in pokapamo s preostalim oljem. Pečemo še 7 do 8 minut, da se riba speče. Jed posipamo z listki bazilike in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.