
Čebulni vogalčki s šunko
Slani "navihančki"
Čebulni vogalčki s šunko
Slani "navihančki"

Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 3 žlice kosmičev za krompirjev pire
- 150 g šunke, narezane na drobne kocke
- 150 g naribanega poltrdega sira
- 2 žlici zdrobljenih zrn rdečega popra
- 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
- 200 g drobno narezane čebule
- 0,5 dl belega vina
- rastlinsko olje
- sol
- poper
- sladkor
- 2 zavitka svežega kvašenega listnatega testa
- jajce za premaz
Preberite tudi

Popoln goveji burger doma: nasveti, triki in recepti
Popoln domači burger z najboljšim govejim mesom, sveže pečenimi bombicami in slastnimi omakami – recept za žar ali domačo kuhinjo!

Osvežilna jagodna pita Darje Končarevič
Darji Končarevič je zlasti prekrasno prisluhniti, ko govori o hrani. Tudi tokrat je bilo tako, klepetali pa smo o božanski jagodni sladici.

Družbo navdušite z raznolikimi italijanskimi predjedmi
Če morate nahraniti večjo družbo, potem gotovo ne boste zgrešili s pripravo različnih predjedi (ital. = antipasti).
Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- 1 jajce
- 3 žlice kosmičev za krompirjev pire
- 150 g šunke, narezane na drobne kocke
- 150 g naribanega poltrdega sira
- 2 žlici zdrobljenih zrn rdečega popra
- 2 žlici drobno nasekljanega peteršilja
- 200 g drobno narezane čebule
- 0,5 dl belega vina
- rastlinsko olje
- sol
- poper
- sladkor
- 2 zavitka svežega kvašenega listnatega testa
- jajce za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 170 do 180 °C. Obe smetani damo v primerno posodo in gladko zmešamo, nato pa vmešamo jajce in kosmiče krompirjevega pireja. Dodamo šunko, sir, poper in peteršilj ter vse sestavine dobro premešamo.
Čebulo zarumenimo, zalijemo z vinom in dušimo toliko časa, da vsa tekočina izpari. Ohlajeno čebulo pomešamo s prej pripravljeno maso.
Testo iz vsakega zavojčka najprej pripravimo v skladu z navodilom z embalaže, nato pa razrežemo na 6 kvadratov. Vseh 12 testenih kvadratov namažemo s stepenim jajcem. Po testu porazdelimo nadev in kvadrate preganemo v trikotnike. Nadevane trikotnike ob robu dobro stisnemo z vilicami in premažemo z jajcem. Vogalčke večkrat prebodemo z vilicami, da med peko lahko uhaja zrak.
Pečemo v prej ogreti pečici približno 30 do 40 minut. Če je potrebno, čebulne vogalčke med peko pokrijemo s folijo, da se ne bi preveč zapekli.