Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Biftek s tartufi

Biftek s tartufi

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 biftek mladega goveda (250 g)
  • 2 žlički gorčice
  • 10 g nasekljanih črnih tartufov
  • 50 g tartufate (zmes črnih tartufov, šampinjonov in črnih oliv)
  • maslo in oljčno olje
  • malo zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 dl kakovostnega rdečega vina
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 biftek mladega goveda (250 g)
  • 2 žlički gorčice
  • 10 g nasekljanih črnih tartufov
  • 50 g tartufate (zmes črnih tartufov, šampinjonov in črnih oliv)
  • maslo in oljčno olje
  • malo zelenjavne jušne osnove
  • 0,5 dl kakovostnega rdečega vina
  • sol
  • poper

Postopek

1

Biftek premažemo z gorčico in ga na segreti ponvi spečemo na mešanici oljčnega olja in masla. Vzamemo ga iz ponve in preložimo na vroč krožnik.

2

V ponev dodamo tartufe, tartufato in nekaj žlic zelenjavne jušne osnove. Premešamo in malo pokuhamo, da se omaka zgosti, nato prilijemo vino. V omako vrnemo biftek in ga še malo zdušimo; na sredini mora biti meso še roza barve. Na koncu dodamo še košček masla, da se omaka poveže.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.