© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Veganska čokoladna krema

Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.

Veganska čokoladna krema

Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Healthy,Vegan,Chocolate,Mousse,With,Vegan,Cream,Topping,In,Glasses

Sestavine

  • 150 g veganske temne čokolade in še malo za posip
  • 300 g svilnatega tofuja
  • 1⁄2 žlice sladkorja
  • veganska krema za stepanje
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 150 g veganske temne čokolade in še malo za posip
  • 300 g svilnatega tofuja
  • 1⁄2 žlice sladkorja
  • veganska krema za stepanje

Postopek

1

Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v nepregorni skledici, ki smo jo postavili na kozico z rahlo vrelo vodo (ali pa v mikrovalovni pečici v 15-sekundnih intervalih). Vmes večkrat pomešamo.

2

Odcejen tofu damo v zmogljiv mešalnik, dodamo sladkor in stopljeno čokolado ter zmeljemo, da dobimo popolnoma gladko maso.

3

Kremo naložimo v kozarčke in za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se učvrsti. Iz hladilnika jo vzamemo 10 do 15 minut pred postrežbo, da se malo zmehča. Okrasimo jo s stepeno vegansko kremo in naribano čokolado.

Ali veste?

Imen za mlečne izdelke (mleko, jogurt, smetana …) naj ne bi uporabljali za izdelke rastlinskega izvora. Zato se tudi veganska ‘smetana’ za stepanje imenuje krema. (Izjemo si včasih dovolimo le pri izdelkih iz kokosa, ki imajo uveljavljena ‘mlečna’ imena, saj so na trg prišli že dolgo nazaj.)

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.