
Kaj boste skuhali danes?
Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom
Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom

Sestavine
- 300 g belega koruznega zdroba
- malce soli
- 100 g svežega kravjega sira v slanici (ali sir feta)
- 3 žlice kajmaka

Teden mobilnosti s picami v obliki kolesa
Evropski teden mobilnosti napoveduje številne zanimive prireditve, tudi kulinarične, med drugim prvenstvo picopekov na Škofljici!

Recept za cimetove rolice, ki jih boste pekli znova in znova
Dišeče, puhaste, mehke cimetove rolice 4. oktobra praznujejo svoj svetovni dan. Da bomo spekli res najboljše in popolne, lahko ta mesec pridno vadimo pripravo in peko. Z natančnim receptom bo uspelo tudi začetnikom.

Ideje, kako porabiti zadnji stročji fižol z vrta
Imamo odličen recept za vse, ki iščete okusno, a preprosto vegetarijansko jed, s katero lahko porabite stročji fižol.
Sestavine
- 300 g belega koruznega zdroba
- malce soli
- 100 g svežega kravjega sira v slanici (ali sir feta)
- 3 žlice kajmaka
Postopek
V liter rahlo osoljene vrele vode vsujemo bel koruzni zdrob in neprestano mešamo z leseno kuhalnico. Zdrob kuhamo tako dolgo, da popije vso vodo in nabrekne, to je vsaj pol ure (če imamo instantno belo polento, pa se bo skuhala že v nekaj minutah). Vmes neprestano mešamo. Če je polenta pregosta, dodamo še malo vode in premešamo.
Skuhano belo polento zvrnemo na leseno ploščo ali krožnik, povrhu grobo naribamo sveži kravji sir in zabelimo s kajmakom, ki se na vroči polenti počasi topi. Jed ponudimo toplo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mlečni karamel (dulce de leche)
Gratinirane palačinke s skuto in pehtranom
Jedi z zlato zapečeno skorjico nas vedno znova tako prevzamejo ...