
Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento
Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento

Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.
Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.