
Kaj boste skuhali danes?
Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento
Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom
Pripravite to okusno pečeno polento

Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
polenta
- 130 g instantne polente
- 5 dl vode
- ½ žličke soli
- 1 žlička olja
- 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
- 3 stroki česna
- 300 g sveže špinače
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.
Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečen sladki krompir s špinačo
Lahko ga postrežemo kot glavno jed ali kot spremljavo telečjim ali jagnječjim zarebrnicam.