© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom

Pripravite to okusno pečeno polento

Pečena polenta s špinačo in kozjim sirom

Pripravite to okusno pečeno polento

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polenta-s-spinaco-in-kozjim-sirom_558x620_acf_cropped

Sestavine

polenta

  • 130 g instantne polente
  • 5 dl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička olja
  • 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

polenta

  • 130 g instantne polente
  • 5 dl vode
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička olja
  • 2 pločevinki (800 g) sesekljanega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 300 g sveže špinače
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g kozjega sira
  • sol
  • poper

Postopek

1

Za polento zavremo vodo, jo solimo, dodamo malo olja in vanjo vsujemo polento. Ob stalnem mešanju jo kuhamo 5 minut. Nato jo vlijemo v namaščen pekač velikosti 20 x 30 cm, površino poravnamo in pustimo, da se ohladi.

2

Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo. Sesekljan paradižnik solimo, popramo, zmešamo s česnom in damo v ustrezen pekač. Špinačo blanširamo, da ovene, jo preložimo v mrzlo vodo in jo z rokami dobro ožamemo. Malo jo nasekljamo, začinimo in položimo na paradižnik.

3

Polento narežemo in zložimo na špinačo. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in pečemo 10 do 15 minut. Nato jo posujemo s sirom in pečemo še 5 minut oziroma toliko časa, da se sir lepo zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.