
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec v polentini skorjici in koruzni kruhki
Piščanec v polentini skorjici in koruzni kruhki

Sestavine
- 6–8 piščančjih kračic ali stegen s kožo
- 2 dl pinjenca (ali mleka)
- 100 g koruznega zdroba ali moke
- ščepec mlete paprike
- ščepec kajenskega popra
- sol
- poper
- sončnično olje za cvrenje
- zeljna solata za prilogo
- olje za premaz modelčkov
koruzni kruhki
- 100 g bele pšenične moke
- 200 g koruznega zdroba ali moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 srednje veliki jajci
- 5 dl pinjenca ali navadnega jogurta

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 6–8 piščančjih kračic ali stegen s kožo
- 2 dl pinjenca (ali mleka)
- 100 g koruznega zdroba ali moke
- ščepec mlete paprike
- ščepec kajenskega popra
- sol
- poper
- sončnično olje za cvrenje
- zeljna solata za prilogo
- olje za premaz modelčkov
koruzni kruhki
- 100 g bele pšenične moke
- 200 g koruznega zdroba ali moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 srednje veliki jajci
- 5 dl pinjenca ali navadnega jogurta
Postopek
Za pripravo koruznega kruha pečico segrejemo na 220 °C. Namastimo 6 modelčkov za mafine ali posebne modelčke v obliki koruznih storžev. Suhe sestavine stresemo v večjo skledo, medtem pa v drugi skledi stepemo jajca s pinjencem ali jogurtom. Prelijemo po suhih sestavinah in dobro zmešamo, da dobimo homogeno testo. Testo razdelimo po modelčkih in ga pečemo 20 minut, da naraste. Nato modelčke vzamemo iz pečice in pustimo, da se kruhki ohladijo.
V pekač damo rešetko in postavimo v segreto pečico. Koruzni zdrob ali moko ter belo moko, mleto papriko in kajenski poper stresemo v plastično vrečko za živila ter dodamo ščep soli in popra. Piščančje kose pomočimo v pinjenec ali mleko, nekaj kosov damo v vrečko in pretresemo, da so dobro obloženi z mešanico moke in začimb. Nato kose položimo na krožnik in paniramo še preostale kose. V večji ponvi segrejemo zadostno količino olja in piščanca cvremo tako dolgo, da se zlato obarva in postane hrustljav. Ko ocvremo vse kose, jih položimo na rešetko v pekaču in pečemo 30 minut, da so skoz in skoz pečeni. Postrežemo s koruznimi kruhki in zeljno solato.
Nasvet
Če imamo dovolj časa, piščanca čez noč namočimo v pinjencu (ne v mleku). Tako bo meso še okusnejše in mehkejše.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pesna rižota z rezinami piščančjega fileja
Telečji in paprikovi zvitki
Ponvičnik »dutch baby« s pijanimi češnjami
Ta ponvičnik ni holandski, kot bi lahko sklepali po imenu, ampak ameriški. Poznajo ga že dolgo, zdaj pa doživlja pravi preporod.