Kaj boste skuhali danes?
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Limonov polentni kolač
Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.
Sestavine
- 2 neškropljeni limoni
- 140 g zmehčanega masla
- 3 jajca
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g mletih mandljev
- 175 g koruznega zdroba
- 1 žlička pecilnega praška
- maslo za model
- maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo
preliv
- 140 g rjavega sladkorja
- sok 1 limone
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 2 neškropljeni limoni
- 140 g zmehčanega masla
- 3 jajca
- 200 g rjavega sladkorja
- 200 g mletih mandljev
- 175 g koruznega zdroba
- 1 žlička pecilnega praška
- maslo za model
- maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo
preliv
- 140 g rjavega sladkorja
- sok 1 limone
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo model za torte s premerom 24 cm. Celi limoni damo v lonec in ju zalijemo s hladno vodo. Zavremo, odcedimo in ponovno prelijemo s hladno vodo, nato kuhljamo eno uro, da postaneta zelo mehki. Po potrebi dodamo še malo vode. Limoni dobro odcedimo. Ko se ohladita, ju razpolovimo, odstranimo peške in zmiksamo v multipraktiku, da dobimo pire.
Limonovemu pireju dodamo vse preostale sestavine za kolač in miksamo, da dobimo rahlo testo. Testo damo v pekač in pečemo 40 do 50 minut, da se zlato obarva in začne odstopati od robov.
Medtem ko se kolač peče, pripravimo preliv tako, da zmešamo sladkor z limonovim sokom. Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladi. Še toplega prelijemo s prelivom in pustimo, da se popolnoma ohladi. Postrežemo z maskarponejem ali stepeno sladko smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čemaževa juha
Rabarbarina pita z jajčno kremo in španskimi vetrci
Sezona rabarbare švigne mimo, kot bi mignil!
Pečen piščanec z rožmarinom in limono
Kostanjeva juha z ingverjem in rozinami
Kuhan kostanj, ingver in rozine za malce manj klasičen uvod v jesensko kosilo