© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonov polentni kolač

Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.

Limonov polentni kolač

Preprosto pecivo iz polente, mandljev in limon - zraven se priležeta kremast maskarpone in črna kava.

Čas priprave 2 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
limonov-polentni-kolac_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 neškropljeni limoni
  • 140 g zmehčanega masla
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g mletih mandljev
  • 175 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • maslo za model
  • maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo

preliv

  • 140 g rjavega sladkorja
  • sok 1 limone
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 neškropljeni limoni
  • 140 g zmehčanega masla
  • 3 jajca
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 200 g mletih mandljev
  • 175 g koruznega zdroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • maslo za model
  • maskarpone ali sladka smetana, ko postrežemo

preliv

  • 140 g rjavega sladkorja
  • sok 1 limone

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo model za torte s premerom 24 cm. Celi limoni damo v lonec in ju zalijemo s hladno vodo. Zavremo, odcedimo in ponovno prelijemo s hladno vodo, nato kuhljamo eno uro, da postaneta zelo mehki. Po potrebi dodamo še malo vode. Limoni dobro odcedimo. Ko se ohladita, ju razpolovimo, odstranimo peške in zmiksamo v multipraktiku, da dobimo pire.

2

Limonovemu pireju dodamo vse preostale sestavine za kolač in miksamo, da dobimo rahlo testo. Testo damo v pekač in pečemo 40 do 50 minut, da se zlato obarva in začne odstopati od robov.

3

Medtem ko se kolač peče, pripravimo preliv tako, da zmešamo sladkor z limonovim sokom. Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladi. Še toplega prelijemo s prelivom in pustimo, da se popolnoma ohladi. Postrežemo z maskarponejem ali stepeno sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.