
Presni sir
Presni sir

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- približno ½ skodelice vode
- sok 1 limone
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 1 strok česna
- himalajska sol
- sveže mleti poper
- 2 skodelici čemaža

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- približno ½ skodelice vode
- sok 1 limone
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 1 strok česna
- himalajska sol
- sveže mleti poper
- 2 skodelici čemaža
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
V električnem mešalniku pri visoki hitrosti zmešamo indijske oreščke z vodo, ki jo dodajamo postopoma, kolikor je potrebujemo, da dobimo gosto in gladko zmes. Zmesi v mešalniku dodamo limonov sok, česen in prehranski kvas ter zmešamo, da nastane gladka zmes.
Čemaž drobno sesekljamo z nožem in ga z žlico vmešamo v oreškasto zmes. Solimo in popramo po okusu, naložimo v modelček (ali več manjših) in za 24 ur postavimo na hladno, da se strdi.