
Presni sir
Presni sir

Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- približno ½ skodelice vode
- sok 1 limone
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 1 strok česna
- himalajska sol
- sveže mleti poper
- 2 skodelici čemaža

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- približno ½ skodelice vode
- sok 1 limone
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 1 strok česna
- himalajska sol
- sveže mleti poper
- 2 skodelici čemaža
Postopek
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
V električnem mešalniku pri visoki hitrosti zmešamo indijske oreščke z vodo, ki jo dodajamo postopoma, kolikor je potrebujemo, da dobimo gosto in gladko zmes. Zmesi v mešalniku dodamo limonov sok, česen in prehranski kvas ter zmešamo, da nastane gladka zmes.
Čemaž drobno sesekljamo z nožem in ga z žlico vmešamo v oreškasto zmes. Solimo in popramo po okusu, naložimo v modelček (ali več manjših) in za 24 ur postavimo na hladno, da se strdi.