
Pesini in kumarični stolpiči
Pesini in kumarični stolpiči

Sestavine
- 1 rdeča pesa
- ½ večje kumare
- mešanica nepraženih semen (bučnih, sončničnih, lanenih …) za posip
kumarični namaz
- ½ večje kumara
- 1 skodelica pinjol
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 2 stroka česna
- ¼ skodelice vode
- 2 žlici limonovega soka
- ½ skodelice na tanko narezane šalotke
- 1 žlica pehtrana
- himalajska sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 1 rdeča pesa
- ½ večje kumare
- mešanica nepraženih semen (bučnih, sončničnih, lanenih …) za posip
kumarični namaz
- ½ večje kumara
- 1 skodelica pinjol
- 1 žlica prehranskega kvasa
- 2 stroka česna
- ¼ skodelice vode
- 2 žlici limonovega soka
- ½ skodelice na tanko narezane šalotke
- 1 žlica pehtrana
- himalajska sol
- poper
Postopek
Rdečo peso in polovico kumare narežemo na rezine.
Za kumarični namaz polovico kumara narežemo na kocke. V električnem mešalniku zmeljemo pinjole, kvas, česen, vodo in limonov sok. Primešamo šalotko, na kocke narezano kumaro in pehtran ter dobro spiriramo. Solimo in popramo po okusu.
Zložimo sendvičke s tremi rezinami kumare ali pese in dvema plastema namaza. Zlasti za pesine sendvičke je odličen tudi avokadov namaz. Po vrhu posujemo semena.