© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Presni krekerji

Presni krekerji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Presni krekerji

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 2 skodelici orehov
  • 1 skodelica mandljev
  • 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • pest rozin
  • ½ žličke mletega muškatnega oreščka
  • himalajska sol po okusu
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 2 skodelici orehov
  • 1 skodelica mandljev
  • 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • pest rozin
  • ½ žličke mletega muškatnega oreščka
  • himalajska sol po okusu

Postopek

1

Jabolki olupimo in jima odstranimo peščišče, nato ju zmiksamo v električnem mešalniku. Posebej drobno zmeljemo še orehe in mandlje.

2

Vse sestavine za krekerje zmešamo in testo razvaljamo na debelino 3 mm.

3

Testo damo v dehidrator pri 90 °C in pustimo 1 uro, nato ga z nožem razrežemo na ploščice in nadaljujemo dehidriranje še nadaljnjih 5 ur oziroma tako dolgo, da so krekerji suhi. (Krekerje lahko sušimo tudi v pečici pri 50 °C z ventilacijo. Čas sušenja v pečici je dvakrat daljši: testo najprej sušimo dve uri, nato ga narežemo in sušimo še 10 ur.)

Priljubljeni recepti

Sladoled z ekstra deviškim oljčnim oljem

Kdo bi si mislil, da lahko z oljčnim oljem pripravimo tako okusen in osvežilen sladoled!

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.