© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Presni krekerji

Presni krekerji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Presni krekerji

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 2 skodelici orehov
  • 1 skodelica mandljev
  • 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • pest rozin
  • ½ žličke mletega muškatnega oreščka
  • himalajska sol po okusu

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 2 skodelici orehov
  • 1 skodelica mandljev
  • 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • pest rozin
  • ½ žličke mletega muškatnega oreščka
  • himalajska sol po okusu

Postopek

1

Jabolki olupimo in jima odstranimo peščišče, nato ju zmiksamo v električnem mešalniku. Posebej drobno zmeljemo še orehe in mandlje.

2

Vse sestavine za krekerje zmešamo in testo razvaljamo na debelino 3 mm.

3

Testo damo v dehidrator pri 90 °C in pustimo 1 uro, nato ga z nožem razrežemo na ploščice in nadaljujemo dehidriranje še nadaljnjih 5 ur oziroma tako dolgo, da so krekerji suhi. (Krekerje lahko sušimo tudi v pečici pri 50 °C z ventilacijo. Čas sušenja v pečici je dvakrat daljši: testo najprej sušimo dve uri, nato ga narežemo in sušimo še 10 ur.)

Priljubljeni recepti

Ocvirkovka

Ocvirkovka oziroma špehovka je mastna in slastna tradicionalna potica. Nekoč so verjeli, da bolj, kot bo mastna ocvirkovka, kakovostnejši bo gnoj v hlevu.

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Solata s potrošnikom

Za bolj zdravo ožilje

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.