
Presni krekerji
Presni krekerji

Sestavine
- 2 jabolki
- 2 skodelici orehov
- 1 skodelica mandljev
- 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- pest rozin
- ½ žličke mletega muškatnega oreščka
- himalajska sol po okusu

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 jabolki
- 2 skodelici orehov
- 1 skodelica mandljev
- 2 skodelici presnih ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- pest rozin
- ½ žličke mletega muškatnega oreščka
- himalajska sol po okusu
Postopek
Jabolki olupimo in jima odstranimo peščišče, nato ju zmiksamo v električnem mešalniku. Posebej drobno zmeljemo še orehe in mandlje.
Vse sestavine za krekerje zmešamo in testo razvaljamo na debelino 3 mm.
Testo damo v dehidrator pri 90 °C in pustimo 1 uro, nato ga z nožem razrežemo na ploščice in nadaljujemo dehidriranje še nadaljnjih 5 ur oziroma tako dolgo, da so krekerji suhi. (Krekerje lahko sušimo tudi v pečici pri 50 °C z ventilacijo. Čas sušenja v pečici je dvakrat daljši: testo najprej sušimo dve uri, nato ga narežemo in sušimo še 10 ur.)