
Pikantna juha iz korenovk in leče
Pikantna juha iz korenovk in leče

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 sladka krompirja
- 2 korenčka
- 2 pastinaka
- 1 rdeč čili
- 1 žlička mlete orientalske kumine
- 80 g suhe zelene leče
- 1,3 l zelenjavne jušne osnove
- 4 dl mleka
- sol
- poper
- 1 žlica sesekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 100 g jogurta

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 sladka krompirja
- 2 korenčka
- 2 pastinaka
- 1 rdeč čili
- 1 žlička mlete orientalske kumine
- 80 g suhe zelene leče
- 1,3 l zelenjavne jušne osnove
- 4 dl mleka
- sol
- poper
- 1 žlica sesekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
- 100 g jogurta
Postopek
Čebulo, sladki krompir, korenček in pastinak olupimo. Čebulo drobno nasekljamo, preostalo korenasto zelenjavo pa narežemo na kockice. Čiliju odstranimo semena in ga tudi narežemo na kockice.
V veliki kozici segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut, da se zmehča. Dodamo preostalo zelenjavo in pražimo še 5 minut; dve minuti pred koncem dodamo še čili in kumino.
V kozico dodamo lečo in jušno osnovo, zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 25 minut, da se leča in preostala zelenjava skuhata. Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, med mešanjem dodajamo mleko in po potrebi še malo jušne osnove ali vode. Solimo, popramo in še enkrat zavremo.
Juho posujemo s koriandrom ali peteršiljem, nalijemo jo v jušne skodelice in postrežemo z žlico jogurta.