© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantna juha iz korenovk in leče

Pikantna juha iz korenovk in leče

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pikantna-juha-iz-korenovk-in-lece_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 sladka krompirja
  • 2 korenčka
  • 2 pastinaka
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička mlete orientalske kumine
  • 80 g suhe zelene leče
  • 1,3 l zelenjavne jušne osnove
  • 4 dl mleka
  • sol
  • poper
  • 1 žlica sesekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
  • 100 g jogurta
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 sladka krompirja
  • 2 korenčka
  • 2 pastinaka
  • 1 rdeč čili
  • 1 žlička mlete orientalske kumine
  • 80 g suhe zelene leče
  • 1,3 l zelenjavne jušne osnove
  • 4 dl mleka
  • sol
  • poper
  • 1 žlica sesekljanih koriandrovih ali peteršiljevih listov
  • 100 g jogurta

Postopek

1

Čebulo, sladki krompir, korenček in pastinak olupimo. Čebulo drobno nasekljamo, preostalo korenasto zelenjavo pa narežemo na kockice. Čiliju odstranimo semena in ga tudi narežemo na kockice.

2

V veliki kozici segrejemo oljčno olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut, da se zmehča. Dodamo preostalo zelenjavo in pražimo še 5 minut; dve minuti pred koncem dodamo še čili in kumino.

3

V kozico dodamo lečo in jušno osnovo, zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 25 minut, da se leča in preostala zelenjava skuhata. Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, med mešanjem dodajamo mleko in po potrebi še malo jušne osnove ali vode. Solimo, popramo in še enkrat zavremo.

4

Juho posujemo s koriandrom ali peteršiljem, nalijemo jo v jušne skodelice in postrežemo z žlico jogurta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.