
Sestavine
- 1 jajce
- 1 limona
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 dl oljčnega olja
- 1 dl sončničnega olja
- 1 dl kisle smetane
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 jajce
- 1 limona
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 2 dl oljčnega olja
- 1 dl sončničnega olja
- 1 dl kisle smetane
- sol
- poper
Postopek
Rumenjak ločimo od beljaka. V kotlič za stepanje damo rumenjak, sok cele limone in vinski kis ter stepamo z metlico za sneg. Olje dodajamo najprej po kapljicah, nato pa v tankem curku in še naprej močno stepamo. Nazadnje vmešamo kislo smetano. Solatno majonezo po okusu začinimo s soljo in poprom.
Nasvet
Kadar ne porabimo celotne količine pripravljene majoneze, jo lahko v dobro zaprtem kozarcu hranimo v hladilniku za nadaljnjo uporabo. Če želimo pripraviti nekoliko »lažjo« majonezo, lahko namesto kisle smetane uporabimo jogurt z manj maščobe (npr. 1,3 % ali 0,5 %).