© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solatna majoneza

Solatna majoneza

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
solatna majoneza

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 limona
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 dl oljčnega olja
  • 1 dl sončničnega olja
  • 1 dl kisle smetane
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 1 limona
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 2 dl oljčnega olja
  • 1 dl sončničnega olja
  • 1 dl kisle smetane
  • sol
  • poper

Postopek

1

Rumenjak ločimo od beljaka. V kotlič za stepanje damo rumenjak, sok cele limone in vinski kis ter stepamo z metlico za sneg. Olje dodajamo najprej po kapljicah, nato pa v tankem curku in še naprej močno stepamo. Nazadnje vmešamo kislo smetano. Solatno majonezo po okusu začinimo s soljo in poprom.

Nasvet

Kadar ne porabimo celotne količine pripravljene majoneze, jo lahko v dobro zaprtem kozarcu hranimo v hladilniku za nadaljnjo uporabo. Če želimo pripraviti nekoliko »lažjo« majonezo, lahko namesto kisle smetane uporabimo jogurt z manj maščobe (npr. 1,3 % ali 0,5 %).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.