© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Komplet za jabolčne piškote

Kozarec s sestavinami za piškote je lahko popolno in pozorno darilo.

Komplet za jabolčne piškote

Kozarec s sestavinami za piškote je lahko popolno in pozorno darilo.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kozarec
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
20150923GF0216

Sestavine

  • 180 g moke
  • 1 žlička mešanice mletih sladkih zimskih začimb (pimenta, cimeta, muškatnega oreška, muškatnega cveta, nageljnovih žbic, koriandra, ingverja)
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1⁄2 žličke sode bikarbone
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 100 g navadnih rozin ali sultanin
  • 50 g maslenih piškotov
  • 1 lepo svetleče jabolko

potrebujemo še

  • 1 kozarec za marmelado ali steklen kozarec s pokrovom in tesnilom (prostornine približno 7,5 dl)
  • 1 dolg okrasni trak
  • 1 nalepko za kozarec (ali listek, ki ga privežemo okrog pokrova)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 180 g moke
  • 1 žlička mešanice mletih sladkih zimskih začimb (pimenta, cimeta, muškatnega oreška, muškatnega cveta, nageljnovih žbic, koriandra, ingverja)
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 1⁄2 žličke sode bikarbone
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 100 g navadnih rozin ali sultanin
  • 50 g maslenih piškotov
  • 1 lepo svetleče jabolko

potrebujemo še

  • 1 kozarec za marmelado ali steklen kozarec s pokrovom in tesnilom (prostornine približno 7,5 dl)
  • 1 dolg okrasni trak
  • 1 nalepko za kozarec (ali listek, ki ga privežemo okrog pokrova)

Postopek

1

Kozarec operemo in ga temeljito osušimo.

2

Piškote nalomimo na majhne koščke. Moko zmešamo z začimbami in sodo bikarbono ter jo vsujemo v kozarec. Iz sladkorja ročno odstranimo morebitne sprijete grudice in ga stresemo v kozarec. Postopno po vrsti dodamo preostale sestavine razen jabolka.

3

Ko so vse sestavine v kozarcu, ga pokrijemo in tesno privijemo pokrovček. Nanj položimo jabolko in ga s pentljo privežemo na kozarec. Mešanica in jabolko se ohranita štiri dni.

4

Na nalepko ali listek napišemo navodila za peko: Sestavine iz kozarca vsujemo v večjo skledo. Jabolko olupimo, ga naribamo in dodamo v skledo. Nato stopimo 70 g ma- sla in 2 žlici medu ter primešamo sestavinam skupaj z jajcem. Na pekač, ki smo ga namazali z maslom, razporedimo 10 žlic testa in med njimi pustimo dovolj prostora, ker se bodo kepice razlezle. Vsako kepico z žlico rahlo poravnamo in pečemo 15 do 18 minut na 180 °C, dokler niso piškoti zlato zapečeni, a še nekoliko mehki. Ko se bodo ohladili, bodo postali čvrsti.

Nasvet

Namesto mešanice začimb lahko v kozarec damo 1/2 žličke mletega ingverja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.