
Kuhano vino s pomarančo in jabolkom
Kuhano vino bo pričaralo pravo praznično vzdušje
Kuhano vino s pomarančo in jabolkom
Kuhano vino bo pričaralo pravo praznično vzdušje

Sestavine
- 2 bio pomaranči
- 1 jabolko
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 cimetovi palčki
- malo sveže naribanega muškatnega oreška
- 7,5 dl rdečega vina

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 2 bio pomaranči
- 1 jabolko
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 cimetovi palčki
- malo sveže naribanega muškatnega oreška
- 7,5 dl rdečega vina
Postopek
Pomarančama tanko obrežemo lupino, iz enega sadeža iztisnemo sok, drugega narežemo na kose. Jabolko narežemo na četrtine, izrežemo peščišče, meso pa narežemo na debele rezine.
V kozico damo sladkor, pomarančno lupinico, sok in kose pomaranče, prelomljeni cimetovi palčki in muškatni orešek ter prilijemo 3 dl vode. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut, da se tekočina prepoji z začimbami, nato dodamo vino in jabolčne rezine ter nežno zavremo. Postrežemo v nepregornih kozarcih.
Brezalkoholna različica
Namesto vode vzamemo čaj (na primer cejlonski) in nežno kuhamo 2 do 3 minute, vino pa nadomestimo s sokom iz rdečega grozdja.