© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjev cheesecake

Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine

Češnjev cheesecake

Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine

Čas priprave 1 h 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cherry Cheesecake sliceP65-69

Sestavine

osnova

  • 200 g maslenih ali drugih drobljivih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

sirni nadev

  • 600 g kremnega sira (npr. filadelfija)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 jajci

obloga

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g izkoščičenih češenj
  • maščoba za pekač
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

osnova

  • 200 g maslenih ali drugih drobljivih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

sirni nadev

  • 600 g kremnega sira (npr. filadelfija)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 jajci

obloga

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g izkoščičenih češenj
  • maščoba za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokotni pekač, velik približno 27 x 10 cm in visok 7 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v kuhinjski strojček in jih zdrobimo. Dodamo maslo in še naprej mešamo, da nastane gladka masa. Razdelimo jo in z žlico pritisnemo ob dno pekača.

2

Nadev pripravimo tako, da gladko zmešamo sir, vaniljevo aromo in sladkor. Nato vmešamo še moko in jajca. Maso vlijemo čez piškotno dno in poravnamo z žlico ali lopatko. Pečemo približno eno uro oziroma tako dolgo, da nadev na robovih porjavi. Pečeno maso ohladimo, nato pa damo kolač v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

3

Medtem ko se kolač ohlaja, damo v ponev sladkor in ga karameliziramo. Dodamo mu češnje in jih 3 do 4 minute dušimo, da postanejo lepljive in spustijo sok. Ohladimo jih, nato pa damo češnjev sok nazaj v ponev. Na visokem ognju ga pokuhamo, in ko se zgosti, ga odstranimo z ognja in ohladimo. Preden kolač postrežemo, ga vzamemo iz pekača in pustimo približno pol ure na sobni temperaturi. Nato po njem razporedimo češnje, prelijemo s sirupom in narežemo na rezine.

Nasvet

Če kolač spečemo v pravokotnem pekaču, je zelo lepo videti in tudi lažje ga postrežemo. Tako pripravljene češnje lahko postrežemo tudi z zamrznjenim jogurtom ali sladoledom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.