© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Češnjev cheesecake

Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine

Češnjev cheesecake

Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine

Čas priprave 1 h 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cherry Cheesecake sliceP65-69

Sestavine

osnova

  • 200 g maslenih ali drugih drobljivih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

sirni nadev

  • 600 g kremnega sira (npr. filadelfija)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 jajci

obloga

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g izkoščičenih češenj
  • maščoba za pekač

Sestavine

osnova

  • 200 g maslenih ali drugih drobljivih piškotov
  • 50 g stopljenega masla

sirni nadev

  • 600 g kremnega sira (npr. filadelfija)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 2 jajci

obloga

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 400 g izkoščičenih češenj
  • maščoba za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokotni pekač, velik približno 27 x 10 cm in visok 7 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v kuhinjski strojček in jih zdrobimo. Dodamo maslo in še naprej mešamo, da nastane gladka masa. Razdelimo jo in z žlico pritisnemo ob dno pekača.

2

Nadev pripravimo tako, da gladko zmešamo sir, vaniljevo aromo in sladkor. Nato vmešamo še moko in jajca. Maso vlijemo čez piškotno dno in poravnamo z žlico ali lopatko. Pečemo približno eno uro oziroma tako dolgo, da nadev na robovih porjavi. Pečeno maso ohladimo, nato pa damo kolač v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

3

Medtem ko se kolač ohlaja, damo v ponev sladkor in ga karameliziramo. Dodamo mu češnje in jih 3 do 4 minute dušimo, da postanejo lepljive in spustijo sok. Ohladimo jih, nato pa damo češnjev sok nazaj v ponev. Na visokem ognju ga pokuhamo, in ko se zgosti, ga odstranimo z ognja in ohladimo. Preden kolač postrežemo, ga vzamemo iz pekača in pustimo približno pol ure na sobni temperaturi. Nato po njem razporedimo češnje, prelijemo s sirupom in narežemo na rezine.

Nasvet

Če kolač spečemo v pravokotnem pekaču, je zelo lepo videti in tudi lažje ga postrežemo. Tako pripravljene češnje lahko postrežemo tudi z zamrznjenim jogurtom ali sladoledom.

Priljubljeni recepti

Čokoladne rezine z višnjami

Kakšne jagode in čokolada, za valentinovo vas bodo tokrat navdušile žametne višnje

Enostavno

Čebulno meso iz rimskega lonca

Spoznajte dobrote iz rimskega lonca.

Enostavno

Veganska čokoladna krema

Čokoladna krema brez živalskih sestavin? Tudi to je eden od klasičnih veganskih receptov, ki ne sme manjkati v vaši zbirki.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.