
Jabolčni punč
Vroč napitek za hladne dni
Jabolčni punč
Vroč napitek za hladne dni

Sestavine
- 1 liter vročega sadnega čaja
- 3 kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 1 limona
- 200 g rjavega kandiranega sladkorja
- cimetova skorjica
- 3 nageljnove žbice
- 1,5 dl jabolčnega žganja
- 250 g sladke smetane
- cimet za posip

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 liter vročega sadnega čaja
- 3 kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 1 limona
- 200 g rjavega kandiranega sladkorja
- cimetova skorjica
- 3 nageljnove žbice
- 1,5 dl jabolčnega žganja
- 250 g sladke smetane
- cimet za posip
Postopek
Vročemu čaju dodamo olupljena in na rezinice narezana jabolka, koščke pomarančnega mesa, limonov sok, kandiran sladkor, cimetovo skorjico in nageljnove žbice. Sestavine premešamo in vse skupaj hitro zavremo.
Prevretek odstavimo, počakamo 10 minut, nato pa primešamo jabolčno žganje. Punč precedimo skozi gosto cedilo in ga nalijemo v primerne kozarce. Pijačo okrasimo s čvrsto stepeno sladko smetano, potresemo s cimetom in ponudimo.