
Kaj boste skuhali danes?
Jabolčni punč
Vroč napitek za hladne dni
Jabolčni punč
Vroč napitek za hladne dni

Sestavine
- 1 liter vročega sadnega čaja
- 3 kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 1 limona
- 200 g rjavega kandiranega sladkorja
- cimetova skorjica
- 3 nageljnove žbice
- 1,5 dl jabolčnega žganja
- 250 g sladke smetane
- cimet za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 liter vročega sadnega čaja
- 3 kiselkasta jabolka
- 2 pomaranči
- 1 limona
- 200 g rjavega kandiranega sladkorja
- cimetova skorjica
- 3 nageljnove žbice
- 1,5 dl jabolčnega žganja
- 250 g sladke smetane
- cimet za posip
Postopek
Vročemu čaju dodamo olupljena in na rezinice narezana jabolka, koščke pomarančnega mesa, limonov sok, kandiran sladkor, cimetovo skorjico in nageljnove žbice. Sestavine premešamo in vse skupaj hitro zavremo.
Prevretek odstavimo, počakamo 10 minut, nato pa primešamo jabolčno žganje. Punč precedimo skozi gosto cedilo in ga nalijemo v primerne kozarce. Pijačo okrasimo s čvrsto stepeno sladko smetano, potresemo s cimetom in ponudimo.