
Zelena mineštra s stročjim fižolom in bobom
Zelena mineštra s stročjim fižolom in bobom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 steblo stebelne zelene
- 70 g pancete
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 100 g oluščenega boba (ali graha)
- 100 g mladega zelja
- 1 lovorov list
- 1,5 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 100 g testenin v obliki riža ali drugih drobnih testenin
- sol
- poper
- 4 žlice pesta in hrustljav kruh, ko postrežemo

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 steblo stebelne zelene
- 70 g pancete
- 200 g mladega zelenega stročjega fižola
- 100 g oluščenega boba (ali graha)
- 100 g mladega zelja
- 1 lovorov list
- 1,5 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- 100 g testenin v obliki riža ali drugih drobnih testenin
- sol
- poper
- 4 žlice pesta in hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenček ostrgamo in narežemo na majhne kocke. Steblo zelene sesekljamo. Panceto narežemo na kocke. Stročji fižol in zelje očistimo in narežemo na primerne kose.
V veliki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, korenček, česen, zeleno in pražimo, da se zelenjava zmehča, vendar ne sme porjaveti. Zelenjavo preložimo v skledo in prihranimo, v kozico pa dodamo panceto in jo na nizki temperaturi pražimo, da odda maščobo. Pražimo jo tako dolgo, da lepo porjavi, vendar ne postane preveč hrustljava. V kozico stresemo prihranjeno praženo zelenjavo, dodamo lovorov list in jušno osnovo. Solimo in popramo. Zavremo, nato dodamo testenine in kuhamo 3 minute.
V juho damo stročji fižol in bob. Kuhamo 3 minute, nato dodamo zelje in kuhamo še 2 minuti. Vsak krožnik juhe tik pred postrežbo začinimo z žlico pesta in postrežemo s hrustljavim kruhom.