
Ajdove ameriške palačinke s cimetom in češnjami
Ajdove ameriške palačinke s cimetom in češnjami

Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 140 g ajdove moke
- 85 g pšenične bele moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička sode bikarbone
- 3 jajca
- 3 dl pinjenca
- nekaj koščkov masla
- grški jogurt in javorjev sirup za postrežbo

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 140 g ajdove moke
- 85 g pšenične bele moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička sode bikarbone
- 3 jajca
- 3 dl pinjenca
- nekaj koščkov masla
- grški jogurt in javorjev sirup za postrežbo
Postopek
Češnje razpolovimo in jih v skledi zmešamo z eno žlico sladkorja ter skledo postavimo na stran.
V veliki skledi zmešamo preostali sladkor, ajdovo in pšenično belo moko, pecilni prašek, cimet in sodo bikarbono. Na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo jajca. Postopoma v mešanico vtepemo pinjenec, da dobimo gladko maso.
V oplasteni ponvi razpustimo košček masla. V ponev nalijemo nekaj žlic mase, da dobimo palačinko premera 8 do 10 cm. Palačinko pečemo nekaj minut, da se na vrhu začnejo pojavljati mehurčki in se spodnji del zapeče, nato jo obrnemo in spečemo še na drugi strani. Damo jo v rahlo segreto pečico, da bo ostala topla, in postopek ponovimo še za preostale palačinke. Na vsak krožnik položimo 2 ali 3 palačinke, po njih razporedimo češnje in jih prelijemo z javorjevim sirupom.