
Rebrca z brusničnim rubom, jabolčno glazuro in pistacijo
Imeniten recept za slastna rebrca.
Rebrca z brusničnim rubom, jabolčno glazuro in pistacijo
Imeniten recept za slastna rebrca.

Katera koli rebra izberemo, so pravilno pripravljena vedno odlična. Tokrat se posvetimo malce bolj prefinjenemu receptu za dimljena BBQ rebra, s katerimi boste presenetili še tako zahtevne goste.
Trik se skriva v oplemenitenju klasičnega rdečega BBQ ruba, ki mu dodamo širino z zmletimi dehidriranimi brusnicami in prazničnimi začimbami.
Ker vsebujejo precej sladkorja in kisline in so rdeče barve, rebra dobijo še bogatejši okus in vrhunsko barvo in jih brez težav lahko postavite na slovesno pogrnjeno mizo.
Pazite le, da je vaš smoker dovolj velik, saj bodo jedci hoteli še.
Sestavine
- Svinjska rebra - st. louis cut, spare ribs ali baby back, rezana za smoker
- Mešanica soli, popra in zmletega česna (SPG)
- Klasični rdeči BBQ rub za svinjino
- Cimet
- Dehidrirane zmlete brusnice
- Jabolčna BBQ glazura
- Zdrobljena pistacija
- Olje
- Jabolčni kis
- Jabolčni sok
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- Svinjska rebra - st. louis cut, spare ribs ali baby back, rezana za smoker
- Mešanica soli, popra in zmletega česna (SPG)
- Klasični rdeči BBQ rub za svinjino
- Cimet
- Dehidrirane zmlete brusnice
- Jabolčna BBQ glazura
- Zdrobljena pistacija
- Olje
- Jabolčni kis
- Jabolčni sok
Postopek
Najprej pripravimo pokrit žar ali smoker za indirektno peko pri temperaturi 120 °C in dodamo les za dim.
100 g klasičnega rdečega BBQ ruba zmešamo s 30 g zmletih brusnic in pol žličke zmletih prazničnih začimb.
Rebra najprej na tenko namažemo z oljem, posujemo sloj mešanice SPG in čez njega vtremo naš praznično navdahnjen BBQ rub.
Tako rebra počakajo 15 min, da se začimbe dobro oprimejo, potem pa v dim z njimi. Prve tri ure jih pustimo pri miru. Naslednje tri ure jih vsakih 45 min ovlažimo z mešanico kisa in soka v škropilki.
Rebra so gotova pri 92 °C in bodo gotova v 7-8 urah. Le počasi …
Za serviranje si pripravimo jabolčno glazuro. En liter filtriranega domačega soka zreduciramo na 3 dl. Dodamo pol skodelice rjavega sladkorja, žličko BBQ ruba, pol žličke prazničnih začimb in po želji četrt žličke suhih mletih chipotle čilijev ali grobo zmletega črnega popra.
Ko se vse raztopi, posodo odstavimo z ognja in vmešamo 50 g surovega masla.
Rebra glaziramo s čopičem do visokega sijaja in na koncu posujemo z zdrobljeno pistacijo.
Nasvet
Ne pozabite na jajčni liker ali konjak na koncu pojedine. In dober tek!
Nasvet
Oprema:
Pokriti žar ali smoker
Termometer za meso
Škropilka
Les hikorije in češnje
Oglje