© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Bučna pita


vestnik
Uredništvo
15. 11. 2025, 11.59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste ljubitelji buče? Ponujamo vam recept za sladico z bučnim pirejem.

bučna pita.png
profimedia
Pripravite bučno pito.

Sestavine (za 12 porcij):
za testo:



200 g navadne moke
ščepec soli
1 žlica sladkorja v prahu
100 g hladnega masla
1 jajčni rumenjak

za bučni nadev:

400 g bučnega pireja
2 jajci
150 ml smetane za stepanje
120 g sladkorja
1 čajna žlička cimeta
½ čajne žličke mletega ingverja
ščepec muškatnega oreščka
ščepec soli

za okras:

stepena smetana
meringa
cele palčke cimeta

Priprava:
Zmešajte moko, sol in sladkor, dodajte hladno maslo in hitro zmešajte v drobtine. Dodajte jajčni rumenjak in 2–3 žlice hladne vode, zgnetite v gladko testo, zavijte v prozorno folijo in pustite počivati v hladilniku 30 minut. Testo razvaljajte, položite v pekač za pito, prebodite z vilicami in pecite pri 180 °C približno 15 minut. Za nadev zmešajte bučno kašo, jajca, smetano, sladkor, začimbe in sol ter zmešajte v gladko maso. Nadev vlijte na pečeno testo in pecite pri 170 °C približno 35 minut. Pito pustite, da se ohladi, nato jo okrasite s stepeno smetano, meringami in celimi cimetovimi palčkami.

E-novice · Pomurje

Svet24

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.