© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec s hrustljavim pršutom

Piščanec s hrustljavim pršutom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec s hrustljavim prsutom

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 200 g laškega fižola v strokih
  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strt strok česna
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 200 g laškega fižola v strokih
  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strt strok česna
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir očistimo in ga, če je večji, razpolovimo. Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Krompir kuhamo 10 do 15 minut v vreli slani vodi, zadnji 2 minuti kuhanja mu dodamo fižol. Medtem damo piščančje prsi med dva kosa plastične kuhinjske folije in jih povaljamo z valjarjem na približno 1 cm debelo. Začinimo jih s soljo in poprom.

2

Veliko ponev segrejemo in dodamo rezine pršuta. Pečemo 2 minuti, da postanejo hrustljave. Odcedimo jih na kuhinjskih brisačkah. V ponev vlijemo olje in na njem 3 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi; pečemo po 2 kosa hkrati. Pečene shranimo na toplem.

3

Ponev odstavimo z ognja in vanjo damo česen in limonov sok. Dodamo še fižol in krompir ter po jedi nadrobimo hrustljav pršut, razdelimo na 4 krožnike ter postrežemo s piščančjimi prsmi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.