© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec s hrustljavim pršutom

Piščanec s hrustljavim pršutom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec s hrustljavim prsutom

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 200 g laškega fižola v strokih
  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strt strok česna
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 200 g laškega fižola v strokih
  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strt strok česna
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir očistimo in ga, če je večji, razpolovimo. Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Krompir kuhamo 10 do 15 minut v vreli slani vodi, zadnji 2 minuti kuhanja mu dodamo fižol. Medtem damo piščančje prsi med dva kosa plastične kuhinjske folije in jih povaljamo z valjarjem na približno 1 cm debelo. Začinimo jih s soljo in poprom.

2

Veliko ponev segrejemo in dodamo rezine pršuta. Pečemo 2 minuti, da postanejo hrustljave. Odcedimo jih na kuhinjskih brisačkah. V ponev vlijemo olje in na njem 3 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi; pečemo po 2 kosa hkrati. Pečene shranimo na toplem.

3

Ponev odstavimo z ognja in vanjo damo česen in limonov sok. Dodamo še fižol in krompir ter po jedi nadrobimo hrustljav pršut, razdelimo na 4 krožnike ter postrežemo s piščančjimi prsmi.

Priljubljeni recepti

Suho sadje z orehovimi drobtinami

Ste že poskusili našo zimsko različico drobljenca?

Enostavno

Testenine s porom in špinačo

Krepčilne testenine, ki navdušijo tudi vegetarijance!

40 min
Enostavno

Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico

Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

30 min
Enostavno

File brancina s čemaževim pirejem

Kosilo iz morja in gozda

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.