© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščanec s hrustljavim pršutom

Piščanec s hrustljavim pršutom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec s hrustljavim prsutom

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 200 g laškega fižola v strokih
  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strt strok česna
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 450 g mladega krompirja
  • 200 g laškega fižola v strokih
  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine pršuta
  • 1 strt strok česna
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Krompir očistimo in ga, če je večji, razpolovimo. Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Krompir kuhamo 10 do 15 minut v vreli slani vodi, zadnji 2 minuti kuhanja mu dodamo fižol. Medtem damo piščančje prsi med dva kosa plastične kuhinjske folije in jih povaljamo z valjarjem na približno 1 cm debelo. Začinimo jih s soljo in poprom.

2

Veliko ponev segrejemo in dodamo rezine pršuta. Pečemo 2 minuti, da postanejo hrustljave. Odcedimo jih na kuhinjskih brisačkah. V ponev vlijemo olje in na njem 3 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi; pečemo po 2 kosa hkrati. Pečene shranimo na toplem.

3

Ponev odstavimo z ognja in vanjo damo česen in limonov sok. Dodamo še fižol in krompir ter po jedi nadrobimo hrustljav pršut, razdelimo na 4 krožnike ter postrežemo s piščančjimi prsmi.

Priljubljeni recepti

»Pohane šnite« z borovničevim kompotom

Iz rubrike Otroci kuhamo

Enostavno

Mavrični španski vetrci

Španski vetrci so odlična izbira, kadar se sprašujemo, kako porabiti beljake

1 h 45 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.