
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s hrustljavim pršutom
Piščanec s hrustljavim pršutom

Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 200 g laškega fižola v strokih
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 rezine pršuta
- 1 strt strok česna
- sok 1 limone
- sol
- poper

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 200 g laškega fižola v strokih
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 rezine pršuta
- 1 strt strok česna
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Krompir očistimo in ga, če je večji, razpolovimo. Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Krompir kuhamo 10 do 15 minut v vreli slani vodi, zadnji 2 minuti kuhanja mu dodamo fižol. Medtem damo piščančje prsi med dva kosa plastične kuhinjske folije in jih povaljamo z valjarjem na približno 1 cm debelo. Začinimo jih s soljo in poprom.
Veliko ponev segrejemo in dodamo rezine pršuta. Pečemo 2 minuti, da postanejo hrustljave. Odcedimo jih na kuhinjskih brisačkah. V ponev vlijemo olje in na njem 3 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi; pečemo po 2 kosa hkrati. Pečene shranimo na toplem.
Ponev odstavimo z ognja in vanjo damo česen in limonov sok. Dodamo še fižol in krompir ter po jedi nadrobimo hrustljav pršut, razdelimo na 4 krožnike ter postrežemo s piščančjimi prsmi.