
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s hrustljavim pršutom
Piščanec s hrustljavim pršutom

Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 200 g laškega fižola v strokih
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 rezine pršuta
- 1 strt strok česna
- sok 1 limone
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 450 g mladega krompirja
- 200 g laškega fižola v strokih
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 rezine pršuta
- 1 strt strok česna
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Krompir očistimo in ga, če je večji, razpolovimo. Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Krompir kuhamo 10 do 15 minut v vreli slani vodi, zadnji 2 minuti kuhanja mu dodamo fižol. Medtem damo piščančje prsi med dva kosa plastične kuhinjske folije in jih povaljamo z valjarjem na približno 1 cm debelo. Začinimo jih s soljo in poprom.
Veliko ponev segrejemo in dodamo rezine pršuta. Pečemo 2 minuti, da postanejo hrustljave. Odcedimo jih na kuhinjskih brisačkah. V ponev vlijemo olje in na njem 3 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi; pečemo po 2 kosa hkrati. Pečene shranimo na toplem.
Ponev odstavimo z ognja in vanjo damo česen in limonov sok. Dodamo še fižol in krompir ter po jedi nadrobimo hrustljav pršut, razdelimo na 4 krožnike ter postrežemo s piščančjimi prsmi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Spomladanska mineštra
Mavrični španski vetrci
Španski vetrci so odlična izbira, kadar se sprašujemo, kako porabiti beljake