© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peresniki s piscancem olivno pasto in strocjim fizolom

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kože
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za premaz
  • 200 g odcejenih črnih oliv kalamata iz slanice
  • 4 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 300 g peresnikov
  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • pest listov bazilike
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kože
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za premaz
  • 200 g odcejenih črnih oliv kalamata iz slanice
  • 4 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 300 g peresnikov
  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • pest listov bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje prsi premažemo s kančkom olja, solimo, popramo in pečemo približno 20 minut, da se spečejo.

2

Medtem damo izkoščičene olive, fileje sardonov in 2 žlici olja v visoko posodo in jih s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo grobo pasto (to lahko storimo tudi z multipraktikom).

3

Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na kose. V vreli slani vodi kuhamo peresnike 5 minut, nato dodamo stročji fižol in kuhamo še 5 do 8 minut, da je oboje kuhano al dente. Odcedimo.

4

Piščančje prsi natrgamo ali narežemo na kose, velike za grižljaj. Česen in čili nasekljamo, čiliju odstranimo semena, če ne želimo zelo pekoče jedi. Paradižnik razpolovimo. V voku ali globoki ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo česen in čili ter ob mešanju pražimo 1 minuto. Priložimo paradižnik in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo olivno pasto, peresnike s fižolom in piščanca ter vse premešamo. Začinimo s soljo in poprom, vmešamo liste bazilike in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Trska z olivami in hrustljavo panceto

Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

Smash burger

To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.

40 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.