© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom

Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peresniki s piscancem olivno pasto in strocjim fizolom

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kože
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za premaz
  • 200 g odcejenih črnih oliv kalamata iz slanice
  • 4 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 300 g peresnikov
  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • pest listov bazilike
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kože
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za premaz
  • 200 g odcejenih črnih oliv kalamata iz slanice
  • 4 slani fileji sardonov (inčunov)
  • 300 g peresnikov
  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč čili
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • pest listov bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje prsi premažemo s kančkom olja, solimo, popramo in pečemo približno 20 minut, da se spečejo.

2

Medtem damo izkoščičene olive, fileje sardonov in 2 žlici olja v visoko posodo in jih s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo grobo pasto (to lahko storimo tudi z multipraktikom).

3

Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na kose. V vreli slani vodi kuhamo peresnike 5 minut, nato dodamo stročji fižol in kuhamo še 5 do 8 minut, da je oboje kuhano al dente. Odcedimo.

4

Piščančje prsi natrgamo ali narežemo na kose, velike za grižljaj. Česen in čili nasekljamo, čiliju odstranimo semena, če ne želimo zelo pekoče jedi. Paradižnik razpolovimo. V voku ali globoki ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo česen in čili ter ob mešanju pražimo 1 minuto. Priložimo paradižnik in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo olivno pasto, peresnike s fižolom in piščanca ter vse premešamo. Začinimo s soljo in poprom, vmešamo liste bazilike in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.