
Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom
Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.
Peresniki s piščancem, olivno pasto in stročjim fižolom
Krepka in aromatična pašta, ki jo povzdignejo olivna pasta tapenada, slani sardoni in čili.

Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi brez kože
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za premaz
- 200 g odcejenih črnih oliv kalamata iz slanice
- 4 slani fileji sardonov (inčunov)
- 300 g peresnikov
- 500 g zelenega stročjega fižola
- 4 stroki česna
- 1 rdeč čili
- 250 g češnjevih paradižnikov
- pest listov bazilike
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi brez kože
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in še malo za premaz
- 200 g odcejenih črnih oliv kalamata iz slanice
- 4 slani fileji sardonov (inčunov)
- 300 g peresnikov
- 500 g zelenega stročjega fižola
- 4 stroki česna
- 1 rdeč čili
- 250 g češnjevih paradižnikov
- pest listov bazilike
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščančje prsi premažemo s kančkom olja, solimo, popramo in pečemo približno 20 minut, da se spečejo.
Medtem damo izkoščičene olive, fileje sardonov in 2 žlici olja v visoko posodo in jih s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo grobo pasto (to lahko storimo tudi z multipraktikom).
Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na kose. V vreli slani vodi kuhamo peresnike 5 minut, nato dodamo stročji fižol in kuhamo še 5 do 8 minut, da je oboje kuhano al dente. Odcedimo.
Piščančje prsi natrgamo ali narežemo na kose, velike za grižljaj. Česen in čili nasekljamo, čiliju odstranimo semena, če ne želimo zelo pekoče jedi. Paradižnik razpolovimo. V voku ali globoki ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo česen in čili ter ob mešanju pražimo 1 minuto. Priložimo paradižnik in pražimo še 5 minut, da se zmehča. Dodamo olivno pasto, peresnike s fižolom in piščanca ter vse premešamo. Začinimo s soljo in poprom, vmešamo liste bazilike in postrežemo.